Idén ismét lesz FLORA Virágfesztivál és fazekas kiállítás Kecelen

Vármegyénk értékei két folyó közt

Több évtizedes hagyománya van Kecelen a decemberi virágfesztiválnak, melynek szép folyamatát a Covid megakasztotta. Idén ismét kinyitja kapuit a méltán híres fesztivál, mely a nemzetek virágai téma köré rendeződik, de helyet és szerepet kapnak Petőfi virágai is az emlékévek zárásának tiszteletére. 

Minden évben más-más gondolat, ötlet a vezérlőelv, így aztán a virágözönben úszó hintóktól, az oltimer autókon, motorokon át, már volt, esküvői, karácsonyi, húsvéti ünnepkört idéző témaválasztás is, de a magyar rajzfilmek közismert figurái is megjelentek, csak hogy néhányat említsünk. 
A virágfesztivállal párhuzamosan nyíló fazekas kiállítás az egyik legrangosabb bemutatkozási lehetőséget biztosítja a legkiválóbb mestereknek, alkotóknak. 
Bővebben is tájékozódhatnak hamarosan vármegyénk híroldalain az eseményről, hiszen Haszilló Ferenc polgármester és Kovács László fazekasmester lesznek a Bács-Kiskun Tv vendégei! Kövesssenek minket! 


 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO