HAMAROSAN MEGKEZDŐDIK A FÉLEGYHÁZI ÚT KIVITELEZÉSE BUGACNÁL

közügyek TOP-fejlesztések
Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek!

Fontos állomásához érkezett a Félegyházi út felújítása: március 16-án, szerdán megtörtént a munkaterület átadása a Duna Aszfalt, mint nyertes kivitelező részére – jelentette be közösségi oldalán Szabó László. Bugac polgármestere kitért arra is, hogy a munkát haladéktalanul megkezdték a logisztika megszervezésével és a gépek helyszínre szállításával, és a tényleges útfelújítási feladatok is elindulnak két héten belül.

– Évekkel ezelőtt, jogos igényként fogalmazódott meg a bugaci emberekben, a „Félegyházi” út felújításának igénye. Az elmúlt években országgyűlési képviselőnkkel, Lezsák Sándorral sok-sok apró lépést tettünk meg annak érdekében, hogy megvalósulhasson a fejlesztés, amit ezúton is köszönünk! Az országos jelentőséggel bíró rendezvényeinket, turisztikai kínálatunkat, a már zajló és az előttünk álló turisztikai és gazdasági fejlesztéseinket meglovagolva, közös gondolkodásunknak, együttműködésünknek köszönhetően 2021-ben jött a jó hír, a kormány támogatja az útfelújítást. Az érintett szakasz: a „beállónál” lévő stop táblától – Bugac belterületével együtt – a pusztai leágazásnál lévő stop táblás kereszteződés felújított szakaszának kezdetéig. A projekt gazdája és bonyolítója a Magyar Közút. Az előkészítés, tervezés, közbeszerzés után 2022. március 16-án hivatalunkban megtörtént a munkaterület átadása.

A múlt héten volt az 54-es út munkaterület átadása, amelynek keretében megújul az 54-es út Jakabszállás és Bócsa közötti szakasza. Itt már fizikailag is megkezdődtek a munkálatok. Nekünk jó hír, hogy az 54-es út és a Bugaci út kereszteződésében lehajtósávokat építenek ki – fogalmazott a polgármester.

További híreink

Hajós

2024. 07. 24.

A Hajósi Barokk Kastély története

A vármegyei értéktár részét képező Hajósi Barokk Kastély művészettörténeti és kultúrtörténeti szempontból az Alföld egyik legjelentősebb épülete. VIDEÓ

2024. 07. 24.

[ Hajós ]

2024. 07. 23.

Lomilottó, KerekKocka, bűnmegelőzés: újra lehet pályázni önkormányzati jógyakorlatokkal 

Folytatódik a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program, amelynek célja, hogy feltérképezze és ismertté tegye a települési jógyakorlatokat. A több minisztérium által is támogatott pályázat nyertesei pénzjutalomban is részesülnek. 

2024. 07. 23.

Lakitelek

2024. 07. 18.

Mártózzon meg a Tőserdőben

Tősfürdő mellett a Holt-Tiszában is megmártózhatunk. Sőt, a Lakitelekhez tartozó népszerű üdülőterület még ennél is többet kínál. VIDEÓ

2024. 07. 18.

[ Lakitelek ]

Érsekhalma

2024. 07. 17.

Épületenergetikai fejlesztés Érsekhalma településen - projektindítás

Érsekhalma Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergiai fejlesztés Érsekhalma településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00043). A projekt keretében 65,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból három központi épület energetikai fejlesztése valósul meg.

2024. 07. 17.

[ Érsekhalma ]

Kiskunfélegyháza

2024. 07. 17.

Csobbanjon a kiskunfélegyházi Thermal fürdőben!

A Bács-Kiskun fürdőit és strandjait bemutató sorozatunk következő helyszíne a Félegyházi Termál Parkfürdő. VIDEÓ

2024. 07. 17.

[ Kiskunfélegyháza ]

Kunszállás

2024. 07. 17.

Órák Háza

Vármegyei értéktárunk része - VIDEÓ

2024. 07. 17.

[ Kunszállás ]

Design by WEBORIGO