HAMAROSAN KÉTSZER KÉTSÁVOS ÚTON KÖZLEKEDHETÜNK KECSKEMÉT ÉS KATONATELEP KÖZÖTT

közügyek TOP-fejlesztések szabadidő
Onnan pedig Nagykőrösig megújul az út!

A 441-es számú főút Kecskemétet elkerülő, Nagykőrösig tartó szakaszának felújítását megkezdő nyitóünnepséget rendezett 2022. február 15-én, kedden a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kecskemét határában. Mint itt elhangzott: Kecskemét és Katonatelep között kétszer kétsávos lesz az út, onnantól pedig Nagykőrösig teljesen felújítják az útszakaszt.

- A NIF Zrt. még 2018-ban kezdte meg a rendkívül leromlott állapotú útszakasz felújításának előkészületi munkálatait - mondta Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója. Majd a tervek elkészülte után, 2020-ban szerezték meg a jogerős építési engedélyeket. Végül a közbeszerzési eljárás után tavaly novemberben szerződtek le a kivitelezővel. A projekt tisztán hazai forrásból, mintegy 8.5 milliárd forint nettó értéken valósul meg.

A Kecskemét északi elkerülőtől induló útszakasz a nagykőrösi Ady Endre utcáig újul majd meg. Az első 2.8 kilométeren - Katonatelep végéig - négysávos lesz, majd az azt követő szakaszon a meglévő kétszer egysávos főút pályaszerkezet cserével és teljes felületű burkolat megerősítéssel újul meg teljesen.

A projekt keretében két körfogalom is épül Nagykőrösön, és a két város között 11 új útcsatlakozást is készítenek. A biztonságos közlekedés feltételeit tovább fogja javítani a négysávosított katonatelepi szakaszon 6 darab jelzőlámpás csomópont, valamint lesz egy jelzőlámpával szabályozott gyalogátkelőhely is.

Mindezek mellett a meglévő kerékpárút is átépül, mivel az útszélesítés a jelenlegi kerékpárút helyét is el fogja foglalni. A beruházás befejezését 2023. év végére, illetve 2024. év elejére tervezik.

Az ünnepségen részt vettek, és beszédet mondtak Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, Földi László, Pest megye 12-es számú választókerületi országgyűlési képviselője, valamint dr. Szeberényi Gyula Tamás, Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületi egyéni országgyűlési képviselőjelöltje, Kecskemét alpolgármestere.

- A 441-es sz. főút ma már túlterhelt, és nem tudja megfelelő szinten kiszolgálni sem a katonatelepiek, sem a két város között ingázók, sem pedig az átutazók igényeit - mondta beszédében Szeberényi Gyula Tamás. - Ezért rendkívüli öröm mindannyiunk számára a hamarosan kezdődő beruházás. Arra pedig, hogy 2x2 sávos legyen az út Katonatelepig, komoly igény van.

Szemereyné Pataki Klaudia azt a véleményét hangsúlyozta, hogy Kecskemét a térség „szíve és lelke". A kormány támogatásával, és a NIF Zrt. hathatós segítségével, tervezői gárdájával, kivitelezői szakértelmével pedig most egy olyan útfejlesztés következik Kecskemét és Nagykőrös között, ami méltán szolgálja majd a települések lakóit.

fotó: Vincze József

 

További híreink

2024. 04. 23.

Csatlakoztunk a TeSzedd! akcióhoz

Tizenkettedik alkalommal indult el a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. A Föld napjához időzített programhoz a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

2024. 04. 23.

Ordas

2024. 04. 23.

Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason - projektindítás

Ordas Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Művelődési ház energetikai felújítása és zöldterület fejlesztése Ordason” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00030). A projekt keretében 59,49 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közösségi épület korszerűsítése.

2024. 04. 23.

[ Ordas ]

Drágszél

2024. 04. 22.

Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Drágszél Község Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Művelődési ház épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00007). A projekt keretében 49,63 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a település művelődési házának energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 22.

[ Drágszél ]

2024. 04. 22.

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján. A mindent uraló műanyagok is veszélyeztetik létünk alapját, az élővilág változatosságát, a biológiai sokféleséget. 

2024. 04. 22.

Császártöltés, Érsekcsanád, 4+

2024. 04. 22.

Evezővel Bács-Kiskunban

Folytatódik a vármegye aktívturisztikai fejlesztése: a Vajas-fok és a Duna-völgyi-főcsatorna többnapos vízitúrákra is alkalmassá válik a jövőben.

2024. 04. 22.

[ Császártöltés , Érsekcsanád , Hajós , Kalocsa , Nemesnádudvar , Sükösd ]

2024. 04. 22.

A Kádár-kockák megmentése

Magyarország településein még ma is több mint 800 ezer Kádár-kocka áll.

2024. 04. 22.

Design by WEBORIGO