

Tejjel fogyasztva a régi szép időket idézi, és úgy a legfinomabb!
HOZZÁVALÓK
80 g kukoricadara
5 dkg cukor
5 dl tej
2 dkg vaj
2 egész tojás
1 db citrom reszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
A darát felfőzzük a tejjel és a fele cukorral. Ha felfőtt, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját és a citrom reszelt héját.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd az egészet óvatosan összedolgozzuk.
Vizes kézzel a fasírozotthoz hasonló golyókat formálunk belőle, lelapítjuk (kb. 2 cm-esre), és vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük őket.
Kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Sütési hőfok: 200 °C
Sütési mód: alul-felül sütés
Bácsalmás
2025. 05. 14.
2025. 05. 14.
[ Bácsalmás ]
Borota, Kecskemét
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
[ Borota , Kecskemét ]
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
Kunszentmiklós
2025. 05. 12.
2025. 05. 12.
[ Kunszentmiklós ]
2025. 05. 08.
2025. 05. 08.
2025. 05. 07.
2025. 05. 07.