Gombapörkölt

RECEPTRE FEL BÁCS-KISKUN!

A gombából készült ételeket az emberek vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem. Sokaknak kedvenc csemegéi a gombából készült finomságok. Csak olyan gombát készítsünk el, amit boltban vagy piacon megbízható forrásból vásároltunk. Ezúttal a gombapörkölt elkészítéséhez fogunk hozzá.

HOZZÁVALÓK:

6 személyre:

30 dkg laskagomba

50 dkg barna csiperke

3 db közepes fej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db fehér paprika

6 ek étolaj

5 tk só

1 kk bors

2 ek őrölt pirospaprika

3 dl víz

2 ek liszt

1 dl főzőtejszín

ELKÉSZÍTÉS:

Először is apróra daraboljuk a vöröshagymát, majd olajon két teáskanál só hozzáadása mellett üvegesre pirítjuk. Ezt követően rakjuk bele a lábasba a szintén apróra darabolt paprikát és a paradicsomot. A paprika magjait a darabolás során távolítsuk el! Ezeket az összetevőket tovább pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd hozzáöntjük a lábasban lévő zöldségekhez, s tovább pirítjuk lassú tűzön.

Amikor a gomba levet enged, hozzá tesszük az őrölt pirospaprikát. Összekeverjük, rottyantunk rajta egyet, aztán mehet a lábasba a bors. A jó gombapörköltnek nagyon finom szaftja van, ezért annyira nem spórolunk a vízzel. Ehhez az adaghoz mehet még a fazékba 3 dl forró víz. A sózás ízlés szerint történik. Ahhoz, hogy a pörkölt szaftja még sűrűbb legyen, habarást is adunk hozzá 1 dl főzőtejszín és 2 evőkanál liszt

felhasználásával. Ételünket ettől a ponttól már pár perc alatt készre főzzük. Amikor a gomba megpuhult már fogyasztásra kész. Köretnek galuska vagy pörkölt tészta javasolt. Minél több féle gombából készül el ételünk, annál gazdagabb lesz az ízvilága.

Elkészítette: Sánta Zoltán, Tiszakécske

További híreink

2025. 05. 15.

Van, lehet megoldás a vízmegtartásra

A Cserhát déli oldalán fekvő Püspökszilágy az elmúlt években a magyarországi vízmegtartás mintatelepülésévé vált. A község polgármestere ismertette a sikerprojektet a Duna- Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén.

2025. 05. 15.

Bácsalmás

2025. 05. 14.

Multikulturális balkáni gasztronómia a Bácskában

A Fi200 klubban találkoztunk Bartuc Ottóval, aki bemutatta nekünk több mint 30 éve működő pizzériájukat, ahol eredeti módon képviselik a balkáni gasztronómiát. 

2025. 05. 14.

[ Bácsalmás ]

Borota, Kecskemét

2025. 05. 13.

Junibor: a fiatal borászok egyesülete

Fiatal, borász, hölgy. Ő az ifjú borászok, azaz a Junibor egyesületének az elnöke. Ilyen háttérrel nem is csoda, hiszen Koch Pálma a tizenegyedik generáció a borász famíliában.

2025. 05. 13.

[ Borota , Kecskemét ]

2025. 05. 13.

Fi200 klub: Bácsalmáson is lendületet vett a közösségi gazdaságépítés

Folytatódott a fi200 klub Bácsalmáson: második alkalommal gyűltek össze helyi vállalkozók, termelők, civilek és önkormányzati szereplők, hogy a közösségi gazdaságépítés érdekében jobban megismerjék egymás tevékenységét és igényeit.

2025. 05. 13.

Kunszentmiklós

2025. 05. 12.

Huszárkiállítás Virágh Gedeon emlékére

Időszaki huszárkiállítás- megnyitóval tisztelegtek Kunszentmiklóson a kétszáz éve született Virágh Gedeon emléke előtt. A megemlékezést a Honvédelmi Minisztérium mellett a vármegyei önkormányzat is támogatta. VIDEÓ

2025. 05. 12.

[ Kunszentmiklós ]

2025. 05. 08.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 05. 08.

Design by WEBORIGO