

A gombából készült ételeket az emberek vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem. Sokaknak kedvenc csemegéi a gombából készült finomságok. Csak olyan gombát készítsünk el, amit boltban vagy piacon megbízható forrásból vásároltunk. Ezúttal a gombapörkölt elkészítéséhez fogunk hozzá.
HOZZÁVALÓK:
6 személyre:
30 dkg laskagomba
50 dkg barna csiperke
3 db közepes fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db fehér paprika
6 ek étolaj
5 tk só
1 kk bors
2 ek őrölt pirospaprika
3 dl víz
2 ek liszt
1 dl főzőtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
Először is apróra daraboljuk a vöröshagymát, majd olajon két teáskanál só hozzáadása mellett üvegesre pirítjuk. Ezt követően rakjuk bele a lábasba a szintén apróra darabolt paprikát és a paradicsomot. A paprika magjait a darabolás során távolítsuk el! Ezeket az összetevőket tovább pirítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd hozzáöntjük a lábasban lévő zöldségekhez, s tovább pirítjuk lassú tűzön.
Amikor a gomba levet enged, hozzá tesszük az őrölt pirospaprikát. Összekeverjük, rottyantunk rajta egyet, aztán mehet a lábasba a bors. A jó gombapörköltnek nagyon finom szaftja van, ezért annyira nem spórolunk a vízzel. Ehhez az adaghoz mehet még a fazékba 3 dl forró víz. A sózás ízlés szerint történik. Ahhoz, hogy a pörkölt szaftja még sűrűbb legyen, habarást is adunk hozzá 1 dl főzőtejszín és 2 evőkanál liszt
felhasználásával. Ételünket ettől a ponttól már pár perc alatt készre főzzük. Amikor a gomba megpuhult már fogyasztásra kész. Köretnek galuska vagy pörkölt tészta javasolt. Minél több féle gombából készül el ételünk, annál gazdagabb lesz az ízvilága.
Elkészítette: Sánta Zoltán, Tiszakécske
2025. 07. 31.
2025. 07. 31.
2025. 07. 25.
2025. 07. 25.
2025. 07. 24.
2025. 07. 24.
2025. 07. 24.
2025. 07. 24.
2025. 07. 23.
2025. 07. 23.
Bugac, Jakabszállás, 3+
2025. 07. 21.
2025. 07. 21.
[ Bugac , Jakabszállás , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]