GENERÁCIÓKAT MEGMOZGATÓ NAGYRENDEZVÉNYEK BÁTMONOSTORON

Haloween és idősek Napja - egy hétvégén két program

Október utolsó napján, megtartották Bátmonostor első Haloween-i rendezvényét. Nagy lelkesedéssel fogadták kicsik és nagyok a programokat. Újra élettel telt meg az iskola, ami sajnos nem üzemel. 

A csarnokban három ugrálóvár és egyéb játékok várták ingyenesen a lurkókat és egy kézműves szobát is berendeztek a gyerekeknek.
Batyus jelleggel az iskola aulájában pedig szeretetvendégség várta az oda érkezőket, míg az udvaron szponzori felajánlásból a felnőtteket ingyenes forralt borral vendégelték meg. A könyvtárban szintén díjmentesen halloweeni mesefilm vetítés és arcfestés várta az érdeklődőket. 
A “Csokit vagy csalunk!”, csoki és cukorka gyűjtés a rendezvényt mintegy kiterjesztette a falu utcáira és hat nagylelkű család fogadta az érkező, rémisztő vendégeket. A rendezvényt jelmezverseny zárta értékes díjakkal, ami felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek.

Szombaton a településen megrendezték az Idősek napját is, mintegy 150 résztvevővel, akiket színvonalas műsor fogadott. Az óvodások színes műsort adtak, Kovács Zoltán szavalata, és Richert Ramóna népdal csokra is színesítette a műsort.
Kiállítás is nyílt: az egykori fotóklub és egy ifjú, országos szinten is díjazott alkotó, Gyarmati Ádám papírmasé alkotásait tekinthették meg a résztvevők. A többfogásos, ízletes ebéd után táncos mulatság zárta a napot, amin a Csinnya-Khin duó húzta a talpalávalót.

Kép: Majorcsics Viktor

További híreink

Kiskunfélegyháza

2023. 06. 02.

Harminc éve alakult meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Ünnepi szentmisén emlékeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megalapításának harmincadik évfordulójára a kiskunfélegyházi Szent István-templomban kedden. A jubileumi szentmisét – amelyen Szent István ereklyéinek átvitelének ünnepére is emlékeztek – Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet celebrálta.

2023. 06. 02.

[ Kiskunfélegyháza ]

2023. 06. 01.

Ez a négy település nyert újabb TOP Plusz támogatást Bács-Kiskunban

Kiskunfélegyháza, Tiszaalpár, Tiszakécske és Tázlár kap összesen 2,5 milliárd forint pályázati forrást a helyi gazdaság fejlesztésére. Mutatjuk, hogy milyen fejlesztések valósulnak meg ebből. 

2023. 06. 01.

Császártöltés

2023. 06. 01.

III. Sváb Ételek Fesztiválja

Egy szakácskönyv egész falvakat megmozgató fesztivál formájában kel életre immár harmadik alkalommal. A cél továbbra is az, hogy bemutassák a sváb ételek helyi variációit és a résztvevők kulturális értékeit, így több településről érkeznek Császártöltésre résztvevők. 

2023. 06. 01.

[ Császártöltés ]

Nemesnádudvar

2023. 06. 01.

Hétvégi kedvcsináló Nemesnádudvarra VIDEOVAL

Csak dőljenek hátra, hallgassák a hamisítatlan sváb zenét és képzeljék el, hogy máris Nemesnádudvaron vannak! De már csak kettőt kell aludni és irány a Vadgasztronap és Borfesztivál! Garantáltan fantasztikus hétvégének nézünk elébe! 

2023. 06. 01.

[ Nemesnádudvar ]

Szabadszállás

2023. 06. 01.

Egészséges Bács-Kiskunért Szabadszálláson is

Vármegyénk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód, a mozgás népszerűsítésére.  Ezúttal Szabadszállásra invitálunk mindenkint, tartsanak velünk a kilencedik Nyári Strázsa túrán!  

2023. 06. 01.

[ Szabadszállás ]

2023. 06. 01.

Gyémántvadászat

Visszacsatolás, dicsőség, tanulási folyamat, de ugyanúgy lehet egy település, egy megye fejlődési lépcsője is a Városmarketing Gyémánt Díj. Az elismerését kilencedik alkalommal lehet megküzdeniük a pályázóknak. Nem egymással, hanem saját magukkal.

2023. 06. 01.

Design by WEBORIGO