GENERÁCIÓKAT MEGMOZGATÓ NAGYRENDEZVÉNYEK BÁTMONOSTORON

Haloween és idősek Napja - egy hétvégén két program

Október utolsó napján, megtartották Bátmonostor első Haloween-i rendezvényét. Nagy lelkesedéssel fogadták kicsik és nagyok a programokat. Újra élettel telt meg az iskola, ami sajnos nem üzemel. 

A csarnokban három ugrálóvár és egyéb játékok várták ingyenesen a lurkókat és egy kézműves szobát is berendeztek a gyerekeknek.
Batyus jelleggel az iskola aulájában pedig szeretetvendégség várta az oda érkezőket, míg az udvaron szponzori felajánlásból a felnőtteket ingyenes forralt borral vendégelték meg. A könyvtárban szintén díjmentesen halloweeni mesefilm vetítés és arcfestés várta az érdeklődőket. 
A “Csokit vagy csalunk!”, csoki és cukorka gyűjtés a rendezvényt mintegy kiterjesztette a falu utcáira és hat nagylelkű család fogadta az érkező, rémisztő vendégeket. A rendezvényt jelmezverseny zárta értékes díjakkal, ami felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek.

Szombaton a településen megrendezték az Idősek napját is, mintegy 150 résztvevővel, akiket színvonalas műsor fogadott. Az óvodások színes műsort adtak, Kovács Zoltán szavalata, és Richert Ramóna népdal csokra is színesítette a műsort.
Kiállítás is nyílt: az egykori fotóklub és egy ifjú, országos szinten is díjazott alkotó, Gyarmati Ádám papírmasé alkotásait tekinthették meg a résztvevők. A többfogásos, ízletes ebéd után táncos mulatság zárta a napot, amin a Csinnya-Khin duó húzta a talpalávalót.

Kép: Majorcsics Viktor

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO