GEMENC MINDEN ÉVSZAKBAN IZGALMAS

zöld Bács-Kiskun
Számos látnivalót és programot kínál a Gemenc Zrt!

Testet-lelket üdítő foglalatosság kiszabadulni a városból a természetbe. Gemenc minden évszakban izgalmas, remek kikapcsolódást kínál a bakancsos túrázóknak és a turistáknak egyaránt. Kovács Tamás, a Gemenc Zrt. gazdasági igazgatója az ártéri erdő lehetőségeire hívja fel figyelmünket.

– Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje, a világrekorder gímszarvasok hazája, a Föld legnagyobb népsűrűségű feketególya-populációjának otthona, hazánk leghatalmasabb, 12 méter törzskerületű fájának élőhelye. Ez Gemenc. Egy különleges erdei és vízi világ. Titkait azok előtt tárja fel, akik őszinte érdeklődéssel fordulnak felé, és megadják az erdőnek járó tiszteletet. A gemenci rengetegben barangolva találkozhatunk nagyvaddal, vagyis gímszarvassal, vaddisznóval, de a sokszínű madárvilágot szintén felfedezhetjük, hiszen rétisast, gémet, kócsagot, sőt még jégmadarat is megfigyelhetünk.

A Gemenci erdő nem teljes egésze látogatható, jelentős része természetvédelmi oltalom alatt áll. Vannak védett és fokozottan védett területek, ahová nem lehet belépni. Éppen ezért ajánlom a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központját Pörbölyön. Akár bakancsos turistaként, akár vízitúra résztvevőjeként, akár a kerékpáros kirándulások kedvelőjeként látogatjuk meg az ártéri erdőt, a központ családbarát és akadálymentes. Itt található a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola, valamint a Gemenci Állami Erdei Vasút végállomása. Érdekes élményt ígér a múlt évben átadott Millenniumi Pavilon, ahol a gímszarvas egyéves életciklusát tekinthetik meg az érdeklődők interaktív formában, valamint a „Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben” című interaktív kiállítást a központ másik épületében.

További híreink

Kömpöc, Nemesnádudvar, 1+

2024. 05. 06.

A településfejlesztés aranykora

Az elmúlt években 117 milliárd forint fejlesztési támogatás hasznosult Bács-Kiskunban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának koordinálásával minden településre jutott pályázati forrás. 

2024. 05. 06.

[ Kömpöc , Nemesnádudvar , Szabadszállás ]

2024. 05. 06.

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.  A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn néhány héttel ezelőtt.

2024. 05. 06.

Kecskemét

2024. 05. 03.

Állásajánlataink

Jogász, irodavezető és klímareferens munkakörbe keressük új kollégáinkat.

2024. 05. 03.

[ Kecskemét ]

Szank

2024. 04. 30.

Többszörös jubileum Szankon

A tatárok elpusztították ős-Szankot, a települést a kunok népesítették be újra.

2024. 04. 30.

[ Szank ]

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Design by WEBORIGO