FÜRKÉSZŐ ÉPÜL A KOLON-TÓNÁL IZSÁKON

épülő Bács-Kiskun két folyó közt szabadidő

Az izsákiak régi  álma kezd valósággá válni: itt épül meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kolon-tavi Fürkésző oktatóközpontja.

Ha valaki mostanában járt Izsákon, a focipálya és az egykori strand környékén, biztosan felfigyelt a Kolon-tó szomszédságában folyó építkezésre. Úgy tűnik, hogy az izsákiak régi  álma kezd valósággá válni: itt épül meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kolon-tavi Fürkésző oktatóközpontja.

Célja elsősorban az, hogy a Kolon-tó körüli településeken élők jobban megismerhessék saját lakókörnyezetük élővilágát és természeti értékeit. Az iskolák diákjai számára szeretnénk rendhagyó természetismereti órákat, foglalkozásokat tartani a Kolon-tó közvetlen környezetében. Évente több alkalommal szervezett túrák kiindulási helyszínéül is szolgál majd ez az épület. Előadótér, mosdók, bolt és büfé is várja majd az előre bejelentkezett csoportokat. Az épület tetején lévő kilátópontra lépcső vezet fel, ahonnan szinte az egész Kolon-tavat be lehet majd látni.

A Fürkésző legkülönlegesebb eleme a hét terminálból (állomásból) álló digitális tanösvény lesz. Annak köszönhetően, hogy nem hagyományos táblákat helyeznek ki, többféle tematika közül is választhatnak majd a látogatók. A táblák bemutatják a Kolon-tó tájtörténetét, állat- és növényvilágát, különleges élőhelyeit és a tó körüli tanösvényekről és túraútvonalakról is található majd gazdag információ.

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO