FÜRKÉSZŐ ÉPÜL A KOLON-TÓNÁL IZSÁKON

épülő Bács-Kiskun két folyó közt szabadidő

Az izsákiak régi  álma kezd valósággá válni: itt épül meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kolon-tavi Fürkésző oktatóközpontja.

Ha valaki mostanában járt Izsákon, a focipálya és az egykori strand környékén, biztosan felfigyelt a Kolon-tó szomszédságában folyó építkezésre. Úgy tűnik, hogy az izsákiak régi  álma kezd valósággá válni: itt épül meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kolon-tavi Fürkésző oktatóközpontja.

Célja elsősorban az, hogy a Kolon-tó körüli településeken élők jobban megismerhessék saját lakókörnyezetük élővilágát és természeti értékeit. Az iskolák diákjai számára szeretnénk rendhagyó természetismereti órákat, foglalkozásokat tartani a Kolon-tó közvetlen környezetében. Évente több alkalommal szervezett túrák kiindulási helyszínéül is szolgál majd ez az épület. Előadótér, mosdók, bolt és büfé is várja majd az előre bejelentkezett csoportokat. Az épület tetején lévő kilátópontra lépcső vezet fel, ahonnan szinte az egész Kolon-tavat be lehet majd látni.

A Fürkésző legkülönlegesebb eleme a hét terminálból (állomásból) álló digitális tanösvény lesz. Annak köszönhetően, hogy nem hagyományos táblákat helyeznek ki, többféle tematika közül is választhatnak majd a látogatók. A táblák bemutatják a Kolon-tó tájtörténetét, állat- és növényvilágát, különleges élőhelyeit és a tó körüli tanösvényekről és túraútvonalakról is található majd gazdag információ.

 

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO