Felújított öltöző és füves pálya várja edzésekre a kunszentmiklósi focistákat

A világ legnépszerűbb sportjait mind labdával űzik. Ezt a lehetőséget biztosítja Kunszentmiklós is, ahol a leglátványosabb fejlődést az elmúlt években a labdarúgás érte el.

Néhány lelkes focista, akik húsz éven keresztül rúgták a bőrt a kunszentmiklósi Epreskert pályáján, nem hagyta veszni a labdarúgás létezését. Immár szülőként fontosnak tartják, hogy gyermekükbe is elültesse a foci szeretetét, így 2018-ban újraélesztették a Miklósi Gyermek Foci Egyesületet. Az elnökség tagjai hatalmas feladattal találták szembe magukat, hiszen a városban szinte a semmiből kellett felépíteni a labdarúgás életét.

Elsőként az utánpótlás-­nevelést szervezték újra, jelenleg közel 70 leigazolt tehetségígéret jár edzésekre a város széli sportpályára. Az egyesület fontosnak tartja, hogy a játékosok megszeressék a labdarúgást, elsősorban a lelkesedés kialakítása és fenntartása a fő cél. A hét minden napján edzéseket tartanak, melyeken a gyerekek megtanulnak csapatban gondolkodni és elsajátítják a sportág technikai elemeit is. A tréningek sikeréhez azonban kultúrált feltételeket kell biztosítani.

Az egyesület rendbe tette a sportpálya teljes területét. Új pálya épült az U7-es korosztálynak, de a centerpálya füvesítése is minőségi keretet biztosít az edzések, és mérkőzések megtartásához. A beruházások hosszú ideig saját keretből valósultak meg, de az elmúlt évben taoforrásból sikerült finanszírozni a sportpályán található öltözőhelység felújítását. Az épület megújulása látványos, hiszen eddig egy lepusztult öltöző várta az edzésre vagy éppen versenyre érkező focistákat. Az idei szezonban már komfortos környezetbe és egy kényelmes klubhelységbe érkeznek a gyerekek.

További sok sikert kívánunk az egyesület munkájához!

 

További híreink

Kunadacs

2024. 05. 17.

Bács-Kiskun motívumvilága -Kunadacsi övveret

A vármegyei értékmentő munka egyik büszkesége az a Motívumos könyv, melyben igyekeztünk megmutatni az ősi mintáktól, egészen napjainkig használatos motívumokat. Mindennapjainkban köszönhetnek vissza akár egy bútordarabon, ékszerben, mézeskalácsban, bőrdíszműveken, edényzeten, vagy egy-egy ruhakölteményben, melyből a nagyközönség is láthatott tizenegy csodálatos minta kollekciót már.   A motívumos könyvet forgatva feltárulnak előttünk gazdag kultúránk csodálatos hagyatékai. Ezekből szemezgetünk hétről hétre, hogy Önök is megismerjék, és rácsodálkozzanak talán éppen a saját településük csodáira.  

2024. 05. 17.

[ Kunadacs ]

Ballószög

2024. 05. 16.

Lezajlott a vármegye nemzeti értékei ifjúsági vetélkedő

2024. május 13-án hétfőn tartotta Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a „Nemzeti értékek versenye 2024” ifjúsági vetélkedő döntőjét Ballószögön a Faluházban.

2024. 05. 16.

[ Ballószög ]

2024. 05. 16.

Német népviseletre pályázhatnak

Az önkormányzat támogatni kívánja 2024-ben is a teljes autentikus magyarországi német (lehetőleg bácskai) népviselet, illetve a viselet egy vagy több elemének megvásárlását.

2024. 05. 16.

Kiskőrös

2024. 05. 13.

Népünnepély felsőfokon

Az Év Emlékhelye lett a kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum. Ez a történelminek is nevezhető ünnepi program is részét képezte a Kiskőrösi Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztiválnak. Annál is inkább, mert itt, a helyszínen adta át Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a különleges elismerést dr. Filus Erika múzeumigazgatónak és Domonyi László polgármesternek.  

2024. 05. 13.

[ Kiskőrös ]

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Design by WEBORIGO