FELLÉPÉSRE KÉSZÜLNEK A JÁSZSZENTLÁSZLÓI NÉPTÁNCOSOK

Vármegyénk értékei két folyó közt

A Jászszentlászlói Szent László Általános Iskola növendékeiből álló, Nokta Gábor által vezetett TiTi Táncegyüttes nagyszabású bemutatkozóra készül április végén. 


A Jászszentlászlói Szent László Általános Iskola növendékeiből álló TiTi Táncegyüttes második éve működik a jelenlegi formájában. Április végén fellépnek a Jászszentlászlói Civil Napon, így nagy lelkesedéssel készülnek a szereplésre. A településen aktív néptáncos élet zajlik, amely nagyrészt a Fonó Klub Jászszentlászló működésének és programjainak köszönhető. Kiváló példa lehet sokak számára, miként lehet a személyiség formálása , a mozgáskultúra fejlődése, a hagyományok éltetése érdekében alkalmazni a néptáncot. Nokta Gábor elhivatott táncos, vezető, hallgassák meg ITT a gondolatait, a kis tancosokat, annál is inkább, mert a médiás tanoncok készítették a riportot. 

További híreink

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

2024. 02. 23.

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei kiszállásos véradási helyszíneit közöljük február 26. – március 3. között

2024. 02. 23.

Design by WEBORIGO