Evett már vadkacsa kolbászt? Itt az ideje!

szabadidő

Második alkalommal rendezik meg szombaton a Vadkolbász és Borfesztivált Nemesnádudvaron. Kóstolásra fel!

Vadkacsa, hal, bivaly, dámszarvas, gímszarvas, mezei nyúl, őz – ilyen és ehhez hasonló vadhúsokból készülnek a különlegesebbnél különlegesebb kolbászok szombaton Nemesnádudvaron. A II. Vadkolbász és Borfesztivál keretében tíz csapat tíz kóstoló ponton készíti a kolbászokat szabadon választott elkészítési móddal: sütve, főzve vagy akár grillezve…


A vendégek szemmel kísérhetik a teljes munkafolyamatot. Láthatják a kolbászhús bekeverését, megismerhetik a kolbásztöltés különböző mozzanatait. Ha szerencsések, még a fűszerezés kulisszatitkait is elleshetik. Mindemellett neves hazai és határon túli borászatok remek borait kóstolhatják.

 

A fesztivál egyben verseny is, a közönség szavazatai alapján a legízletesebb kolbászt elkészítő csapat 10 db jegyet nyer a IX. Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztiválra. A szavazók között pedig 4 palack bort sorsolnak ki a résztvevő borászok kiváló termékei közül.

 

A részleteket itt találja.

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO