Egyházi vezetők látogatása a Megyeházán

A korábbi évek hagyományát követve idén év elején is látogatást tettek a Bács-Kiskunban illetékes egyházi vezetők a vármegyei közgyűlés elnökénél. 

Rideg László a találkozón beszámolt az elmúlt év eredményeiről a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Petőfi emlékévek vonatkozásában. Mint elmondta, a lezárult fejlesztési ciklus eredményeként 782 projekt valósult meg Bács-Kiskunban – és az összes településre jutott támogatás. Hozzátette: a TOP Plusz támogatásaiból a következő hét évben várhatóan újabb 100 milliárd forintnyi támogatás érkezik a vármegyébe.

 

A találkozón részt vett Dr. Finta József érseki helynök (Római Katolikus Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye), Bán Béla esperes (Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye Esperesi Hivatala), Homoki Pál esperes (Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye Esperesi Hivatala), Árvai Tamás lelkész (Hetednapi Adventista Egyház), Rémán Dániel lelkipásztor (Magyar Pünkösdi Egyház Keceli Gyülekezete), Feczák László parókus (Kecskeméti Görögkatolikus Parókia).

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO