

Az évszázadokra visszatekintő receptúra, a sváb precizitáson alapuló korszerű feldolgozás messzeföldön híressé tette a kiváló ízű hartai kolbászt. Hartán számos helyen működik húsfeldolgozó üzem, ahol természetesen adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag a fő összetevőkből készítik a kolbászokat. A népszerűséget jól mutatja az évről-évre megrendezett Kolbásztöltő Fesztivál sikere is, ahol fergeteges hangulatban zajlik a kolbásztöltő csapatok versenye.
A számos családi kolbászgyártó vállalkozás egyike a Hartai Henrik által vezetett Hartai Kolbászüzem. A kisüzemi technológia, az átlagosnál apróbbra darált alapanyag, a térségből származó fűszerpaprika és fokhagyma, valamint a kíméletes füstölés adja a kolbászok házias zamatát. A több évtizedes tapasztalat az Európai Uniós előírásoknak megfelelő szigorú minőségbiztosítású rendszerrel párosul.
Legnépszerűbb termékük a csemege, valamint csípős ízesítésű, félszáraz füstölt vékony és vastag kolbász.
Igazi különlegesség a juhbélbe töltött cserkész (snack) szárazkolbász, de nagyon kedvelt a szendvicskészítéshez ajánlott, könnyen kezelhető változat is.
Zsana
2025. 08. 14.
2025. 08. 14.
[ Zsana ]
Csátalja
2025. 08. 14.
2025. 08. 14.
[ Csátalja ]
2025. 08. 13.
2025. 08. 13.
2025. 08. 13.
2025. 08. 13.
2025. 08. 12.
2025. 08. 12.
2025. 08. 06.
2025. 08. 06.