

A házias ízek kedvelőinek bizonyára tetszeni fog ez a recept! Önök hogyan készítik? Írják meg kommentben!
HOZZÁVALÓK
30 dkg tarhonya
40 dkg burgonya
2 ek zsír
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg kolbász (füstölt)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1,5 tk só
2 púpos tk fűszerpaprika
1 l víz
ELKÉSZÍTÉS
A krumplit meghámozzuk, karikára szeljük, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A kolbász bőrét eltávolítjuk, majd felkarikázzuk. A tarhonyát az olajon világos barnára pirítjuk kb. 5 perc alatt. A pirított tarhonyára rászórjuk az őrölt paprikát, a víz felével (1/2liter) felöntjük és hozzáadjuk a krumplit. Beletesszük a sót, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. A kiolvasztott szalonnát leszűrjük és 3-4 evőkanál szalonnazsírral meglocsoljuk a tarhonyát.
Kb. 20-25 perc alatt megfőzzük, a vizet apránként pótoljuk úgy, hogy mire elkészül, ne fője el a levét, jó szaftos maradjon. Mikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a kolbászkarikákat. A kolbásszal együtt kb. 5 percig főzzük.
2025. 05. 08.
2025. 05. 08.
2025. 05. 07.
2025. 05. 07.
2025. 05. 06.
2025. 05. 06.
Borota
2025. 05. 05.
2025. 05. 05.
[ Borota ]
2025. 05. 02.
2025. 05. 02.
Fülöpjakab
2025. 04. 29.
2025. 04. 29.
[ Fülöpjakab ]