Budapest-Bamako, elindult a kiskőrösi csapat

két folyó közt

Ma reggel indult útnak Kiskőrös főteréről a sivatagi jótékonysági verseny helyi csapata. Rengeteg élmény, izgalom várja a fiúkat a csappet sem veszélytelen úton. 

Kilencezer kilométer a teljes távolság, amit Genováig gurulva tesznek meg, majd kompra szállnak és Afrika partjainál vágnak neki a hatezer kilométernek. 
Rengeteg ajándékkal, oktatáshoz szükséges eszközökkel, egészségügyi csomagokkal, lázrmérőkkel, egy defibrillátorral, és persze sok-sok édességel rakták meg a buszt, amit szintén felajánlanak majd egy kórháznak, így vissza már repülővel jönnek a fiúk három hét múlva. 
Néhány nap mulva Budapestről rajtol el a Bamako konvoj, köztük egy kalocsai és egy kiskunhalasi csapattal, akik majd csatlakoznak a kiskőrösiekhez, hiszen megbeszélték, hogy együtt maradnak minden körülmények között. Annál is inkább, mert itt csak egymásra és magukra számíthatnak. 
A kiskőrösi indulásról facebook oldalunkon egy videó összeállítást is láthatnak! 

 

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO