„BOROTÁÉRT” KITÜNTETÉSEKET ADTAK ÁT A FALUNAPON

közügyek
Az idei évben két köztiszteletben álló személy részesült elismerésben.

Az idei Borotai Falunapon, június 25-én ünnepi hangulatban köszöntötték a község kiválóságait. A hagyományokhoz hűen a település polgármestere adta át a „Borotáért” kitüntető díjat. Az idei évben két köztiszteletben álló személy részesült elismerésben.

Kohl Mihályné Aranka, aki 1980-tól dajkaként dolgozott, majd 2006-tól az idősek nappali otthonában folytatta gondozói tevékenységét. Tíz éven át a Borotai Kulturális Egyesület elnökeként erősítette a település kulturális életét. Tevékenysége, tenni akarása és életútja példamutatóvá és meghatározóvá vált a község számára.

Katona Szonja munkássága, művészete nem csak Borota, hanem a megyénk és a régió számára is nagyon sok településen ismert és elismert. Éveken át kerámiából, pórusbetonból és gipszből készített szobrokat, majd 23 éves korától komolyabban kezdett a fával foglalkozni. Alkotásai gyönyörű díszei minden településnek, Borotán is találkozhatunk több munkájával, köztük a település szívében Szent Lukács szobrával, a háborús emlékmű tetején a turulmadárral, és évről évre, a karácsonyi időszakban megjelenő egyedi Betlehemével.

Szonja most sem érkezett üres kézzel, egy kedves meglepetéssel, egy új táblával készült az óvodának.

További híreink

Császártöltés, Érsekcsanád, 3+

2024. 05. 23.

Hamarosan evezhetünk a DVCS-n

A Duna-völgyi-főcsatorna lehet a Sváb sarok egyik aktív turisztikai kitörési pontja.

2024. 05. 23.

[ Császártöltés , Érsekcsanád , Érsekhalma , Hajós , Sükösd ]

Baja

2024. 05. 23.

Nőtt a sportra fordított támogatások összege

Szekeres Pál az egészségmegőrzésre is felhívta a figyelmet

2024. 05. 23.

[ Baja ]

2024. 05. 22.

Figyelem! Út- és járdaépítésre lehet pályázni

Utak, hidak, járdák építéséhez, felújításához pályázhatnak támogatásra az 5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések.

2024. 05. 22.

2024. 05. 22.

A Gedeon Birtok rozéja lett Szeged Város Bora

A Szegedi Borfesztivál keretében megrendezett borversenyen erős mezőnyben értek el kiváló eredményeket Bács-Kiskun vármegyei borászatok.

2024. 05. 22.

Hajós

2024. 05. 21.

Családi nap az Őrjegben

A Natúrparki családi a nap az Orbán napi borünnep keretén belül színes programokkal, érdekes bemutatókkal, foglalkozásokkal várja a családokat május 25.-én, szombaton 10-től 18 óráig.

2024. 05. 21.

[ Hajós ]

Soltvadkert

2024. 05. 20.

Az "Év Pálinkás Bonbonja" a Szent Korona Cukrászdában készült

A hétvégén rendezett Gyulai Pálinkafesztiválon az "Az Év Pálinkás Bonbonja" címet a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda Vilmoskörtés parmezános bonbonja nyerte el.  A 133 nevezett finomságból minden lehetséges érmet elhozott a Szervánszky Család kézműves bonbonműlye, sőt különdíjat is érdemeltek. Három arany, három ezüst és egy bronzéremmel tért haza a méltán népszerű cukrászda csapata. A siker azonban dupla, hiszen az Év Pálinkás Bonbonja díj mögött a cukrászok szakértelme mellett a szintén soltvadkerti Schiszler Pálinkák remekei állnak.  A főzde hét érmet hozott el a fesztiválról. 

2024. 05. 20.

[ Soltvadkert ]

Design by WEBORIGO