„BOROTÁÉRT” KITÜNTETÉSEKET ADTAK ÁT A FALUNAPON

önkormányzat
Az idei évben két köztiszteletben álló személy részesült elismerésben.

Az idei Borotai Falunapon, június 25-én ünnepi hangulatban köszöntötték a község kiválóságait. A hagyományokhoz hűen a település polgármestere adta át a „Borotáért” kitüntető díjat. Az idei évben két köztiszteletben álló személy részesült elismerésben.

Kohl Mihályné Aranka, aki 1980-tól dajkaként dolgozott, majd 2006-tól az idősek nappali otthonában folytatta gondozói tevékenységét. Tíz éven át a Borotai Kulturális Egyesület elnökeként erősítette a település kulturális életét. Tevékenysége, tenni akarása és életútja példamutatóvá és meghatározóvá vált a község számára.

Katona Szonja munkássága, művészete nem csak Borota, hanem a megyénk és a régió számára is nagyon sok településen ismert és elismert. Éveken át kerámiából, pórusbetonból és gipszből készített szobrokat, majd 23 éves korától komolyabban kezdett a fával foglalkozni. Alkotásai gyönyörű díszei minden településnek, Borotán is találkozhatunk több munkájával, köztük a település szívében Szent Lukács szobrával, a háborús emlékmű tetején a turulmadárral, és évről évre, a karácsonyi időszakban megjelenő egyedi Betlehemével.

Szonja most sem érkezett üres kézzel, egy kedves meglepetéssel, egy új táblával készült az óvodának.

További híreink

2023. 05. 28.

Boldog gyermeknapot, vármegyénk minden gyermekének!

,A gyermekek (...) homlokuk tiszta boltozatán a jövendőt hordozzák magukkal, a jövendőt, mely egyetlen értelme még ennek a világnak." Wass Albert gondolataival köszöntjük vármegyénk ifjúságát, gyermekeinket!  Kívánjuk, hogy egészségben és békességben válhassanak felnőtté, és alkotó tagjaivá a Hazának, vármegyénknek. 

2023. 05. 28.

Szeremle

2023. 05. 28.

Piros pünkösd napján új tartalmat kap az életünk

Hogy kinek mit jelent pünkösd, milyen módon engedi be életébe, azt ki-ki maga dönti el. Annyi bizonyos, hogy a kereszténység az egyház születésnapját ünnepli. A híres csíksomlyói búcsúra százezrek zarándokolnak a világ minden tájáról, a nyereg megtelik ünneplőbe öltözött zarándokokkal, ahogyan az idén is. Aki járt már ott, általában visszatér és mindig új tartalmat kap ott az életünk.

2023. 05. 28.

[ Szeremle ]

Dunatetétlen

2023. 05. 26.

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén

Dunatetétlen Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azaz a TOP-2.1.3-16 TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSEK felhívásra „Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-2.1.3-16-BK1-2021-00061). A projekt keretében 112 854 213 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Dunatetétlen község területén.

2023. 05. 26.

[ Dunatetétlen ]

Harta

2023. 05. 26.

Indul a szezon! Még nem késő csatlakozni az újdonságokkal kecsegtető MyFarm-kertekhez.

Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek amellett, hogy a szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből. 

2023. 05. 26.

[ Harta ]

Kalocsa

2023. 05. 26.

Összeállt a II. Pünkösdi Népművészeti Fesztivál programja

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében, idén második alkalommal megvalósuló Pünkösdi Népművészeti Fesztivál program kínálatát néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók és színpadi produkciók színesítik.

2023. 05. 26.

[ Kalocsa ]

Kiskunhalas

2023. 05. 26.

Díjugratás: Grass Masters I. forduló a pünkösdi hétvégén

Háromnapos, pünkösdi ünnepi lovasprogram következeik pénteken, szombaton és vasárnap a Hirling József Lovasparkban. Kiskunhalas ad helyet egy újszerű díjugrató versenysorozatnak, az úgynevezett Grass Master fordulóknak. A három fordulóból álló sorozatban a füves pályák mestereit keresik a díjugratók. A most hétvégi I. forduló versenyei naponta 8 órától késő délutánig tartanak. A lovasparkba ingyenes a belépés.

2023. 05. 26.

[ Kiskunhalas ]

Design by WEBORIGO