Bográcsolt a család Izsákon

két folyó közt

Bogárcsol a család! Ezzel a névvel indították el  Izsákon a bográcsoló fesztivált, ami úgy tűnik igen népszerű, hiszen negyedik alkalommal tartották meg a szabadtéri főzőünnepet. Marhapörkölt, birkapörkölt. Ez a kétféle étel főtt mintegy 76 csapat bográcsában szombat délelőtt az izsáki fogathajtó pálya mellett rendezett eseményen. 

A szervezők szerint legalább hatszázan főztek, vagy ebédeltek, vagy a gyerekekkel látogattak ki a verőfényes nap során az eseményre. A város vezetése ezúttal is minden egyes csapat számára biztosított pörkölt-alapanyagot. Négy kilón marha-, vagy birkahúst igényelhettek a résztvevők. Aki csak tehette, hozta a sátrát és azalatt készült a jóféle étel. 

A pörköltfőző csapatok marha- és birkahúst használtak
A társaságok száma eltért egymástól. Például messziről feltűnt a Hihetetlen család pólót viselő család, akiknek 14 tagja vett részt az eseményen. Mint azt Szabó Zoltán elmondta, mindenki kapott egy számot, amelyet a póló hátára nyomtattak. Ez a szám azt mutatja, hogy ki, mikor került be a családba: ki, mikor nősült vagy született. Néhány éve, amikor a Hihetetlen család című filmet adták, akkor elmentek a moziba, és ez ihlette meg őket, hogy az összetartozásukat ilyen módon is kifejezzék. A családban ő főzött, marhapörköltet készített, most neveztek először a versenybe. Ő az utóbbi években kapott rá a főzés ízére, ezért is jöttek ki a rendezvényre. 

További részletek, fotók IDE kattintva

 

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO