Biblia tájakon színes ecsettel, Sáli Leventével

két folyó közt

Sáli Levente festőművész kreatív foglalkozásán bontakozhattak ki az érdeklődők a kiskunhalasi városi könyvtárban május végén. A Pásztortűz Egyesület szervezésében élményfestészeten vehettek részt a kreatív érdeklődők. Levente neve ismerősen cseng sokak előtt, hiszen méltán híres homokanimációi vármegyénk meséit is csodálatos megejelnítésben hozták a közönség elé, de Kiskunhalast már 2016-ban homokanimálta, érdemes megnézni. 

Végső István egyesületi elnök köszöntötte május 27-én, a városi könyvtár olvasótermében az egybegyűlteket a legújabb halasi élményfestészeten. A tematika szerint a bibliai tájakon témakörben lehetett elengednie mindenkinek a fantáziáját. Ebben segített Sáli Levente festőművész. Tanácsaival, technikai, módszertani műhelytitkokkal igyekezett bátorítani a festeni vágyókat. 

 

Színes, vibráló festmények készültek bibliai témában. Művészetkedvelő halasiak csapata ragadott ecsetet a könyvtárban, hogy Sáli Levente festőművész instrukciói alapján megfesse az elképzelt tájakat. A óvodásoktól nyugdíjasokig több generáció tagjai festéstettek ezen a szombat délelőtt. 

A programot a Nemzeti Együttműködési Alap és Kiskunhalas Város Önkormányzata támogatta. 


Fotó: Pásztor Gergely, Végső István

 

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO