Biblia tájakon színes ecsettel, Sáli Leventével

két folyó közt

Sáli Levente festőművész kreatív foglalkozásán bontakozhattak ki az érdeklődők a kiskunhalasi városi könyvtárban május végén. A Pásztortűz Egyesület szervezésében élményfestészeten vehettek részt a kreatív érdeklődők. Levente neve ismerősen cseng sokak előtt, hiszen méltán híres homokanimációi vármegyénk meséit is csodálatos megejelnítésben hozták a közönség elé, de Kiskunhalast már 2016-ban homokanimálta, érdemes megnézni. 

Végső István egyesületi elnök köszöntötte május 27-én, a városi könyvtár olvasótermében az egybegyűlteket a legújabb halasi élményfestészeten. A tematika szerint a bibliai tájakon témakörben lehetett elengednie mindenkinek a fantáziáját. Ebben segített Sáli Levente festőművész. Tanácsaival, technikai, módszertani műhelytitkokkal igyekezett bátorítani a festeni vágyókat. 

 

Színes, vibráló festmények készültek bibliai témában. Művészetkedvelő halasiak csapata ragadott ecsetet a könyvtárban, hogy Sáli Levente festőművész instrukciói alapján megfesse az elképzelt tájakat. A óvodásoktól nyugdíjasokig több generáció tagjai festéstettek ezen a szombat délelőtt. 

A programot a Nemzeti Együttműködési Alap és Kiskunhalas Város Önkormányzata támogatta. 


Fotó: Pásztor Gergely, Végső István

 

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO