Befogadó játszótér épül a Sóstónál – további fejlesztésekre is pályáznak

két folyó közt

Többfunkciós játszótér épülhet hónapokon belül a kiskunhalasi Sóstónál. A hírt Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester jelentették be. A Szerencsejáték Zrt. támogatja a 60 millió forintos beruházást. Már az ország több pontján működnek hasonló befogadó játszóterek, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közös játék élményén keresztül ismerhetik meg egymást.

A Sóstó partján jelentette be Bányai Gábor kormánybiztos, hogy Kiskunhalas egy többfunkciós játszóteret kap a Szerencsejáték Zrt-től, melyet a különböző hátrányokkal rendelkező gyerekek is használhatnak majd. – Ez egy többfunkciós, komoly minőségű, 60 millió forint értékű játszótér lesz. Több helyen vannak már ilyen létesítmények az országban és mindenhol jól beváltak – mondta a Halasmédiának Bányai Gábor.

 

Fülöp Róbert polgármester a tájékoztatón elmondta, hogy örömmel fogadták a hírt és a helyszín kiválasztásakor úgy gondolták, hogy a Sóstó ideális hely lesz erre a célra. Az új játszótér a tó látogatottságát is növelheti. A tervek szerint a héten már meg is vizsgálja a területet a beruházó – sorolta Fülöp Róbert, aki bízik abban, hogy gyors lesz a megvalósítás és akár már a nyáron ki lehet próbálni a játszóteret.

 

A sajtótájékoztató idején is voltak kisgyermekesek a tó partján, a gyerekek a bejárat közelében lévő kis edzőparban játszottak. A szülők helyeselve fogadták, amikor megtudták, hogy nemsokára játszótér is épül.

Fülöp Róbert polgármester azt is bejelentette, hogy egyéb fejlesztéseket is terveznek a Sóstóhoz. A Halasi Városmenedzser Kft. TOP-os forrásra adott be egy pályázatot. Pozitív elbírálás esetén ebből a támogatásból a tónál a parkolási és közlekedési rendszert szeretnék rendezni, valamint futókört alakítanának ki a tó körül, illetve a meglévő épületek további hasznosítását támogató fejlesztéseket valósítanának meg.

 

Forrás: Halasmédia.hu

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO