Bányai Gábor: tömeges pályázati kiírásokra lehet számítani - VIDEÓVAL

épülő Bács-Kiskun két folyó közt TOP-fejlesztések szabadidő

A következő években mind hazai, mind uniós forrásokra pályázhatnak majd a vármegyék, a vállalkozók, az önkormányzatok, valamint az egyházak.

A következő években mind hazai, mind uniós forrásokra pályázhatnak majd a vármegyék, a vállalkozók, az önkormányzatok, valamint az egyházak – mondta el a BácsKiskun TV-nek Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Komplex Fejlesztéséért Felelős kormánybiztos. A videós interjút részletekben közöljük. 

„Ahogy mondani szoktuk, a szerencsejátékon és a prostitúción kívül mindenre lehet majd pályázni” – fogalmazott az interjúban Bányai Gábor a 2021-től 2027-ig tartó uniós költségvetési időszakkal kapcsolatban.
Mint elmondta, rendelkezésre állnak majd hazai és uniós források egyaránt, és bár sok területen még nem jelentek meg a konkrét kiírások, de a vármegyéknek, vállalkozóknak, önkormányzatoknak és az egyházaknak is érdemes figyelniük, hogy ez mikor történik meg. Hozzátette: mivel a 2021-es és 2022-es évben nem indultak el a pályázatok, a fejlesztési időszakból hátrelévő években kell ezeket bepótolni – vagyis tömeges kiírásokra lehet majd számítani.

A kormánybiztost a népességfogyásról és az elvándorlásról is kérdeztük. Szerinte ez „a mai magyar valóság egyik legnehezebb kérdése”, hiszen az elmúlt 30-40 évben „elveszett” 1,3-1,4 millió magyar. Többek között a kormányzati támogatásoknak köszönhetően ma ugyan sokkal többen házasodnak, több gyermek születik, „de az áttörés, még várat magára”.

 

A Bányai Gáborral készült videós interjúnkat részletekben közöljük. A kormánybiztossal a fentieken kívül beszélgettünk többek között a határon átnyúló gazdasági kapcsolatokról, megkérdeztük, mikorra készül el a megújult Budapest-Belgrád vasútvonal, illetve az M9-es autópálya, és ezt is elmondta, hogyan tervezik a geotermikus energia térségi szintű hasznosítását.      

 

További híreink

2023. 11. 28.

Kilenc új érték

A vármegyei értéktár bizottság döntése értelmében kilenc új értékkel bővült a vármegyei értéktár. 

2023. 11. 28.

2023. 11. 28.

Szarvasoktól a medvékig: Virág Csaba fotókiállítása a Bor Bagolyban

A II. Vadkolbász és Borfesztivál keretében nyílik meg szombaton Virág Csaba fotográfus természetfotó kiállítása Nemesnádudvaron, a Bor Bagoly Présházban.

2023. 11. 28.

2023. 11. 28.

Evett már vadkacsa kolbászt? Itt az ideje!

Második alkalommal rendezik meg szombaton a Vadkolbász és Borfesztivált Nemesnádudvaron. Kóstolásra fel!

2023. 11. 28.

2023. 11. 28.

Letették esküjüket a területi választási bizottság tagjai

A választások során kiemelt feladat hárul Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának jegyzőjére, az általa vezetett területi választási irodára, valamint a területi választási bizottság tagjaira. Utóbbiak hétfőn tettek esküt a vármegyei közgyűlés elnöke előtt. 

2023. 11. 28.

Bácsszőlős

2023. 11. 27.

Játszótér felújítás Bácsszőlősön - projektzárás

Bácsszőlős Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Játszótér felújítás Bácsszőlősön” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00003). A projekt keretében 13,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a település élhetőbbé tétele azok számára, akik a szabadidejüket aktívan kívánják eltölteni.

2023. 11. 27.

[ Bácsszőlős ]

2023. 11. 27.

Műhelycsarnokot avattak Ballószögön

További lendületet adhat a vállalkozások betelepülésének és a munkahelyteremtésnek Ballószögön az a műhelycsarnok, amelyet hétfőn délután adtak át. A beruházás TOP-forrásból valósult meg.

2023. 11. 27.

Design by WEBORIGO