A halászlé nekünk, bajaiaknak nem csak egy étel. Identitásunk, kultúránk egyik jelképe. Fogyasztjuk karácsonykor, nagypénteken, születésnapok, névnapok alkalmából, vagy ha távolélő rokonainknak szeretnénk kedveskedni, de gyakran előfordul, hogy minden előzmény nélkül felsóhajtunk: “Úgy ennék egy halat” A bajai halászlé összetevői kőbe vannak vésve, hagyományosa bográcsban készítjük, majd házilag gyúrt gyufatésztával tálaljuk. Ezúttal azonban nem a hagyományos eszközökkel és hozzávalókkal készült a számunkra oly kedves étek
Hérics Máté egy bajai család kérésére alkotta meg a tortát, amelynek összetevőjéről csak annyit árult el, hogy 70% százalék belga csokoládét tartalmaz. A saját vállalkozását építő budapesti cukrász maga is nagyon szereti a halászlét, így örömmel készítette el a valóban csodálatos és minden bizonnyal nagyon ízletes tortát.
Forrás: amve.hu
Fülöpjakab
2025. 04. 29.
2025. 04. 29.
[ Fülöpjakab ]
Fülöpszállás
2025. 04. 25.
2025. 04. 25.
[ Fülöpszállás ]
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
Baja
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
[ Baja ]
2025. 04. 24.
2025. 04. 24.
2025. 04. 23.
2025. 04. 23.