

Az mondják, hogy aki egyszer megkóstolja, másodszor is enni akar a bácskai hurkából, hiszen az íze semmihez sem hasonlítható.
Története egészen Milos vajda idejére nyúlik vissza, és a fecskehasú mangalica – az őshonos magyar haszonállat – megjelenéséhez köthető.
Úgy tartják, hogy ebből a fajtából készítették először a bácskai hurkát, melynek népszerűsége azóta is töretlen. Hajdanán ringa gépen darálták le az összetevőket, melyeket előbb megabáltak majd lehűtés után 6-12 órán át bükkfán füstöltek.
Bundula Mihály a régi recept és hagyomány alapján készíti ma is a bácskai hurkát Kisszálláson. Saját gazdaságában neveli a mangalicákat.
Vásárlói a termékek széles választékából nagyon kedvelik ezt a hagyományosan elkészített igazi gasztronómiai élményt nyújtó ételt.
Elérhetőség: meli.bundula@gmail.com
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 11.
2025. 09. 10.
2025. 09. 10.
2025. 09. 10.
2025. 09. 10.
2025. 09. 08.
2025. 09. 08.