Bácskai hurka – hagyomány és íz egy ételbe zárva

Vármegyénk értékei
CSEMEGÉZZEN BÁCS-KISKUNBAN!

Az mondják, hogy aki egyszer megkóstolja, másodszor is enni akar a bácskai hurkából, hiszen az íze semmihez sem hasonlítható.

Története egészen Milos vajda idejére nyúlik vissza, és a fecskehasú mangalica – az őshonos magyar haszonállat – megjelenéséhez köthető.

Úgy tartják, hogy ebből a fajtából készítették először a bácskai hurkát, melynek népszerűsége azóta is töretlen. Hajdanán ringa gépen darálták le az összetevőket, melyeket előbb megabáltak majd lehűtés után 6-12 órán át bükkfán füstöltek.

Bundula Mihály a régi recept és hagyomány alapján készíti ma is a bácskai hurkát Kisszálláson. Saját gazdaságában neveli a mangalicákat.

Vásárlói a termékek széles választékából nagyon kedvelik ezt a hagyományosan elkészített igazi gasztronómiai élményt nyújtó ételt.

 

Elérhetőség: meli.bundula@gmail.com

További híreink

2025. 05. 08.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 05. 08.

2025. 05. 07.

Fi200 klub: új üzleti kapcsolatok a Sváb-sarokban

Csaknem harminc résztvevővel folytatódott a fi200 klub kedden a Sváb-sarokban. A közösségi gazdaságfejlesztést célul kitűző üzleti reggelire ezúttal Hajóson, a barokk kastélyban került sor. 

2025. 05. 07.

2025. 05. 06.

Ezek lettek idén Bács-Kiskun legjobb borai – először zsűriztek pezsgőket is

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyt, amelyet idén első alkalommal pezsgőkategóriával is kibővítettek. A megmérettetésnek a nemesnádudvari Bor Bagoly Présház adott otthont.

2025. 05. 06.

Borota

2025. 05. 05.

Koch Csaba kapta az elismerést

A Magyar Sommelier Szövetség idén tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről. 

2025. 05. 05.

[ Borota ]

2025. 05. 02.

(Nem csak) egy méhész története

Több méhészet is működik a Sváb-sarokban, olyan viszont bizonyosan csak egy van, amely a létrejöttét egy ínhüvelygyulladásnak köszönheti

2025. 05. 02.

Fülöpjakab

2025. 04. 29.

Egészség és helyi gazdaság

Bács-Kiskunból Neked - Több évnyi elhivatott munka során lett igazi brand a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogombája. Bács- Kiskun egyedi klímája, két évtized szaktudása és az egyik legrejtélyesebb élőlény szerencsés együttműködésének köszönhetően.  

2025. 04. 29.

[ Fülöpjakab ]

Design by WEBORIGO