BÁCSALMÁS TERMÉSZETI ÉS KULTURÁLIS ÉRTÉKEI KOMPLEX TURISZTIKAI ATTRAKCIÓVÁ FEJLŐDTEK

közügyek zöld Bács-Kiskun TOP-fejlesztések szabadidő
370 millió forint támogatásból 6 helyszínen új, látogatóbarát turisztikai fejlesztéseket hoztak létre

Bácsalmás Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 370 millió forint támogatásból 6 helyszínen új, látogatóbarát turisztikai fejlesztéseket hozott létre. A projektzáró rendezvényen a turisztikai helyszíneket és a projektet Némethné Légrády Kinga a Bácsalmási Turisztikai Információs Központ vezetője és a projekt szakmai stábja, Ádám Ivett, Szász István, Kiss Gábor ás Páll-Somogyi Kinga mutatta be.

Siskovics-kúria: a Hősök tere 7. szám alatti, 1803-1812 között épült műemléki védelem alatt álló kúria épületét eredeti állapotába állították vissza és udvarával együtt teljeskörű felújítás eredményeként látogatóközpont lett, Bácsalmás város 19. századi megalakulását és felvirágzását bemutató kiállítással.

 

Bácsalmási tájház és régészeti emlékpark: a Bácsalmási Kékfestő Műhely szomszédságában, a Kossuth u. 51. szám alatti korhű sváb parasztházban és udvarán Bácsalmás helytörténete, valamint a bácsalmási sváb és bunyevác hagyományok kerülnek bemutatásra interaktív és élménypedagógiai módszerekkel.

 

Kossuth park élmény tanösvény: fából faragott mesebeli figurákkal és interaktív információs táblákkal díszített park tisztásán, fából készült emelt földszintes játéktéren fedezheti fel játékosan a látogató az egykori kastélypark élő- és mesevilágát.

 

Bácsalmási Sóstó tanösvény: segítségével a látogatók megismerhetik Felső-Bácska legjobb állapotában megmaradt szikes tava keletkezésének és egykori hasznosításának történetét, hosszú távú megőrzése érdekében tett lépéseket, valamint egyedi élővilágát.

 

Bácsalmási Ökoturisztikai Látogatóközpont: a Kígyós-horgásztó mellett található régi ifjúsági tábort a projekt keretében teljes körűen felújították. Közösségi tereinek környezettudatos szemléletformáló kiállításain a látogatók megismerkedhetnek a Felső-Bácska Homokhát Natúrpark bácskai részének természeti és kulturális örökségi értékeivel.

 

Környezet- és természettudatos szemléletformáló tanösvény: az ökoturisztikai látogatóközpont mellett, a volt halnevelde vadregényes területén természetes alapanyagokból készült „land art” elemekből álló „szabaduló” tanösvény valósult meg a fejlesztés eredményeként a látogató fiatalok és családok örömére.

 

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO