Bács-Kiskun legjava a Hungexpón: így mutatkozik be vármegyénk 

Bőséges kínálattal lesz jelen Bács-Kiskun az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár kiállítói között a hétvégén. A vármegyei értékek, a fi200-as termékek és Pepper robot mellett „a mi Petőfink” is tiszteletét teszi a vármegye önkormányzatának standjánál. 

Valódi vidéki kavalkád várja a fővárosiakat és a fővárosba látogató vidékieket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén 2023. október 20-22. között. Az eseményt kétévente rendezi meg az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium égisze alatt, célja pedig nem más, mint egy színes, családi program keretében bemutatni a hazai agrárium és élelmiszergazdaság teljes spektrumát.

 

Az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának felkérésére a vármegyék között Bács-Kiskun kiemelt társkiállító lesz. A vármegyei értéktár és a turisztikai látnivalók mellett a Petőfi emlékévek attrakciói kapnak főszerepet Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának standjánál (Hungexpo, „A” pavilon, 301b). Erre utal a „Fi200 – Bács-Kiskunból neked” jelmondat is.

 

Mindhárom napon egy-egy olyan vármegyei termelő lesz a stand vendége, aki csatlakozott a fi200 brandhez. Pénteken a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor gyógygomba termékeit ismerheti meg a közönség, szombaton a biogazdálkodást folytató orgoványi Venyige tanya, vasárnap pedig a hajósi Bercsényi családi méhészet mutatkozik be. 

 

Ezen kívül mindhárom napon kipróbálható a VR-szemüveg, amellyel Petőfi virtuális világába kalandozhatunk, valamint az első önkormányzati humanoid robot, Pepper is készséggel válaszol a költővel kapcsolatos kérdésekre. Játék is lesz: a vármegyei értéktárral, illetve Petőfi Sándorral kapcsolatos kvíz helyes megfejtői között ajándékcsomagot is kisorsolunk. 

 

A pénteki fő napon „a mi Petőfink”, Bánföldi Szilárd is ott lesz a kiskőrösi Pilvax likőrt kóstoltatva – és természetesen szelfiket is lehet vele készíteni. Ezen kívül bemutatkozik a vármegyei önkormányzatának Bor Bagoly pincéje: pénteken a legjobb nemesnádudvari és vármegyei borokat is meg lehet itt kóstolni. 

 

Az eseményről itt tájékozódhat bővebben: omek.amc.hu

További híreink

Ballószög

2024. 05. 16.

Lezajlott a vármegye nemzeti értékei ifjúsági vetélkedő

2024. május 13-án hétfőn tartotta Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a „Nemzeti értékek versenye 2024” ifjúsági vetélkedő döntőjét Ballószögön a Faluházban.

2024. 05. 16.

[ Ballószög ]

2024. 05. 16.

Német népviseletre pályázhatnak

Az önkormányzat támogatni kívánja 2024-ben is a teljes autentikus magyarországi német (lehetőleg bácskai) népviselet, illetve a viselet egy vagy több elemének megvásárlását.

2024. 05. 16.

Kiskőrös

2024. 05. 13.

Népünnepély felsőfokon

Az Év Emlékhelye lett a kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum. Ez a történelminek is nevezhető ünnepi program is részét képezte a Kiskőrösi Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztiválnak. Annál is inkább, mert itt, a helyszínen adta át Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a különleges elismerést dr. Filus Erika múzeumigazgatónak és Domonyi László polgármesternek.  

2024. 05. 13.

[ Kiskőrös ]

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Nemesnádudvar

2024. 05. 08.

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron. 

2024. 05. 08.

[ Nemesnádudvar ]

Design by WEBORIGO