Átadták az iparcsarnokot, ismerje meg Soltvadkertet!

épülő Bács-Kiskun két folyó közt TOP-fejlesztések

Tegnap hivatalosan és ünnepélyesen is átadták Soltvadkerten azt az iparcsarnokot, ami még TOP beuházásból valósult meg, a 2020-ban benyújtott eredményes pályázatnak köszönhetően.  December végén lezárulnak végérvényesen a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program forrásaiból megvalósult beruházások, de a fejlesztés nem áll meg a TOP Plusz-nak köszönhetően.  Vármegyénk minden települése elkönyvelhetett eddig is magának több-kevesebb támogatást, melyből mindenütt a helyben élők életminősége javult, vált jobbá, de gazdasági stabilitáshoz is vezettek a TOP források. 

.A soltvadkerti iparterület beruházására elnyert támogatási összeg 146.640 ezer Forintot, később további több mint ötmillió forinttal egészítették ki.
Amint az a mai átadó ünnepségen elhangzott, a mintegy másfél hektáros iparterület új lehetőséget ad betelepülő kisebb vállalkozásoknak, a MAX-BETON Kft. által most elkészült csarnokot pedig pályázat útján hasznosítja az önkormányzat.
Az eseményen Temerini Ferenc polgármester beszélt a soltvadkerti beruházások jelentőségéről. Fodorné dr. Schiszler Terézia aljegyző, a projekt menedzsere bemutatta a beruházás történetét, illetve az alábbi kisfilm is most debütált, mely átfogó képet ad városunkról és vonzóvá teszi nem csak a helyi vállalkozásoknak, de befektetőknek, vállalkozásuknak optimális helyet kereső üzleti partnereknek is.
Az eseményt megtisztelte és gondolataival gazdagította Rideg László a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor országgyűlési képviselő is, de szót kapott Bezsenyi Barna, a kivitelező cég vezetője is.
Soltvadkert olyan fejlődési pályára léphet az állami beruházások - elkerülő út, vasútvonal, transzformátor alállomás - által, melyek új távlatokat nyithatnak a város gazdasági életében.

 

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO