Átadták a Bácskai Termék Díjakat

közügyek Vármegyénk értékei

  

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.

 

 

 

 

A termelők nehéz mindennapi munkával állítják elő a magas minőséget képviselő termékeiket, szívüket és lelküket is beleadva, belecsomagolva.
A kürömények gyakran teremtenek olyan akadályokat, melyeket plusz energia és költség árán tudnak csak áthidalni, legyen szó piaci viszonyokról, kedvezőtlen időjárásról, váratlan helyzetekről. 
" A hit, a legnagyobb erő, ami átlendít, ami felemel, amikor megkérdezem reggelente, hogy miért is akarom olyan nagyon. Mert hiszek az álmaimban, mert hiszem, hogy a legjobbat szeretném a vásárlóimnak kínálni és hiszem, hogy amit szeretettel, odaadással és alázattal készítünk, az tényleg csak kiváló lehet. " ezt a kiskőrösi Nagy Julianna fogalmazta meg, aki meghatódva vette át kiváló szörpjeiért a Bácskai Termék díjat. 

"Elismerésem fejezem ki termékek előállítóinak az emberfeletti munkájukért, hogy ilyen körülmények közt is helytállnak! Egész Bácska büszke Önökre ! - mondta Vedelek Norbert, aki köszöntő gondolataiban méltatta a termelők szorgalmát, áldozatvállalását. 
Hamarosan részletekkel is jelentkezünk, megszólalnak a díjazottak is reményeink szerint. 

(fotó: Vedelek Norbert fb oldala) 

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO