ASZTALOSMŰHELY LÉTESÜL HOMOKMÉGYEN

közügyek TOP-fejlesztések
200 MILLIÓ FORINTBÓL ÉLÉNKÍTI GAZDASÁGÁT A KÖZSÉG

 

A gazdaságélénkítő program keretében közel 200 millió forintból alakít ki komplex asztalosműhelyt Homokmégy Község Önkormányzata. Az új létesítmény a nemrégiben pályázati forrásból kialakított iparterületen kap helyet. A támogatásnak köszönhetően a helyi és környékbeli munkaerőt foglalkoztató asztalosműhely gépekkel történő felszerelésére is lehetőség nyílik a közeljövőben.

Homokmégy a gazdaságélénkítő program keretében több mint 200 millió forintot fordíthat egy asztalosműhely kialakítására, az újonnan létesített iparterületen.
A település a tavalyi évtől fektet nagyobb hangsúlyt a helyi gazdaság élénkítésére, akkor a megyei önkormányzat TOP pályázatának köszönhetően iparterülettel és elkerülő úttal gyarapodott a község. Az új asztalosműhely ennek a programnak a keretében valósul meg.

 

„Egy három és fél kilométer hosszú földutat stabilizáltunk, ami egyelőre félkész állapotban van. Jelenleg ezen az úton lehet megközelíteni azt a 2,5 hektáros iparterületet, ahol első fecskeként az önkormányzat asztalosműhelye kezdi meg működését. A rendelkezésre álló 200 millió forintból az üzemépület valósul meg, bevezetjük a vizet, az áramot, továbbá gépbeszerzésre is lehetőségünk lesz” – nyilatkozta Tapolcsányiné Varga Krisztina.
 

A polgármester hozzátette: „Az iparterület az asztalos üzemmel még nem telik be, így más vállalkozások is érdeklődnek, hogy az önkormányzattól milyen feltételekkel bérelhetnének területet. Az erről folyó tárgyalások jelenleg is tartanak.  Településünkre szabottan is kedvező pályázatokat írt ki a kormány, ezeken az önkormányzat és az érdeklődő vállalkozások egyaránt indulni szeretnének. Jelenleg a 2,5 hektáros terület felparcellázása zajlik, hogy konkrét területeket tudjunk kínálni leendő partnereinknek ” – mondta a polgármester.

Tapolcsányiné Varga Krisztina az iparterület megközelítésére szolgáló úgynevezett elkerülő útról szólvakifejtette: ugyan a közlekedési táblákat már kihelyezték, ám az út a végleges szilárd útburkolat hiánya miatt a jelenlegi időjárás mellett nehezen járható. Ennek a fejlesztésnek a megvalósítására már benyújtották a pályázatot, elfogadása esetén az első feladatok közé tartozik, hogy az iparterülethez vezető útat szilárd útburkolattal látják el.

 

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO