Állami kitüntetést kapott dr. Bankó Ágnes és Bozóné Nemes Gizella

Négy évtizedes munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át dr. Bankó Ágnes, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal nyugalmazott aljegyzője, valamint Bozóné Nemes Gizella, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal nyugalmazott gazdasági irodavezetője.

A Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami elismeréseket hétfőn délután dr. Pintér Sándor adta át a Belügyminisztériumban. Dr. Bankó Ágnes a közigazgatásban példamutató hivatástudattal végzett négy évtizedes, kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként; Bozóné Nemes Gizella pedig a közigazgatásban négy évtizeden keresztül példamutató hivatástudattal végzett szakmai munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.

 

Dr. Bankó Ágnes szakmai életútja

 

Dr. Bankó Ágnes közszolgálati pályája 1982.03.01. napon indult el Bács-Kiskun megyében, Kecskemét Város Tanácsa VB Igazgatási Osztályán szabálysértési ügyintézőként, majd igazgatási csoportvezetőként. Az itt eltöltött több, mint 13 évet követően áthelyezéssel a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatala jogi ügyintézője lett. 2001.03.16-tól áthelyezéssel Budapesten folytatta munkáját a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottságánál közbeszerzési biztosként.  2003-ban azonban a kötődése Kecskeméthez erősebbnek bizonyult, mint az előtte álló karrier lehetősége, így áthelyezéssel visszatért a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Hivatalához, ahol az Illetékhivatalban dolgozott hivatalvezető helyettesként.

 

2007. január 1-től az Illetékhivatali feladatok átkerültek a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal jogelődjéhez, ahol továbbra is főosztályvezető-helyettesként irányította a rábízott szervezeti egységet. 2008. február elsejétől ismét a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Hivatala alkalmazásába került előbb közbeszerzési referensként, később a Jogi Iroda vezetőjeként, majd 2013-tól aljegyzőként. 2014-óta segíti a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság munkáját, hozzájárulva ezzel a Bács-Kiskun megyei értékek gyarapodásához. 2021-ben – 7 megyei önkormányzat együttműködésében - megszervezte a falu-, és tanyagondnokok képzését. 2022. augusztus 31. napon kérelmére - 40 éves szolgálati idejére tekintettel – közszolgálati jogviszonya felmentéssel megszűnt. Jelenleg mint szakértő segíti az Önkormányzat „Petőfi 200” projektjének beszerzési és közbeszerzési eljárásai szabályszerű lebonyolítását.

 

Dr. Bankó Ágnes elhivatottsága, szakmai precizitása, munkabírása példaértékű. Szerény és kiegyensúlyozott személyiség. Munkáját kimagasló szakmai színvonalon, a munkáltatója érdekeit maradéktalanul szem előtt tartva, lelkiismeretesen végzi. Következetességével, felkészültségével követendő mintát mutat. Kimagasló tudását vezetői és a kollégák egyaránt elismerik. Kollégáival harmonikus kapcsolatot alakított ki, tudását szívesen megosztja velük, mindig készen áll az együttműködésre A csapatmunkából mindig kiveszi a részét, kollegáival szemben empatikus, segítőkész. Életpályáját a dinamizmus, a pontosságra és tökéletességre való törekvés jellemzi. 

 

Bozóné Nemes Gizella szakmai életútja

 

Bozóné Nemes Gizella már a főiskolás évei alatt megismerkedett a közszolgálati pályával, ugyanis a Bács-Kiskun Megyei Tanács VB ösztöndíjasa lett.  A főiskola befejezése után ott helyezkedett el, 1982.09.01-től gyakornokként, majd előadóként. 1984-ben a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal jogelődjénél folytatta munkáját revizorként. 1985-től több, mint 6 évig a Városi Tanács Szociális Foglalkoztató alkalmazásában tevékenykedett, mint gazdasági vezető. 1991-től folyamatos közszolgálati jogviszonyban állt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatallal és annak jogelődjeivel, kezdetben pénzügyi ügyintézőként, később osztályvezető helyettesként, osztály- illetve főosztályvezetőként, majd irodavezetőként.

 

A Hivatalnál töltött évei alatt több nagyobb beruházásban is részt vett pénzügyi vezetőként, ilyen volt például az Európai Unió támogatásával megvalósult, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában végrehajtott, 12,5 milliárd Ft összértékű, 5 éven át tartó fejlesztési és korszerűsítési projekt, ahol a tervezéstől a megvalósításon át az elszámolás lezárásáig komoly szakmai tudásával és tapasztalatával járult hozzá a projekt sikeréhez. Előkészítette az önkormányzati kötvénykibocsátási programot, koordinálta annak megvalósítását majd a befektetés-kezelést is. 2011. évben részt vett a megyei önkormányzat konszolidációjában, annak zökkenőmentes lebonyolításában. Az önkormányzat számos projektjében pénzügyi vezetőként vett részt, emellett minden évben magas színvonalon készítette el az önkormányzat költségvetésére és zárszámadására vonatkozó előterjesztéseket és egyéb pénzügyi tárgyú anyagokat. Tevékenységével hozzájárult az önkormányzat pénzügyi stabilitásához. 2022. augusztus 31. napon kérelmére - 40 éves szolgálati idejére tekintettel – közszolgálati jogviszonya felmentéssel megszűnt. Jelenleg részmunkaidőben munkaszerződéssel szakértőként segíti a „Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati program megvalósítását.

 

Bozóné Nemes Gizella szakmai tudása a vezetők és a kollegák körében is elismert, hivatástudata példaértékű. Több évtizedes közszolgálati életpályáját az igényesség, a pontosság és a precizitás jellemzi. Vezetőként a kollegáiért mindenkor kiálló, empatikus, segítőkész, aki feladatának tekintette az utánpótlás felkarolását, az új kollegák hivatali beilleszkedésének segítését. Magas érzelmi intelligencia jellemzi, szociálisan érzékeny személyiség. 

További híreink

2023. 03. 28.

Látványos videó: így épül a Kalocsa-Paks Duna-híd

A kalocsai ártéri hídon már a korlátokat szerelik; a mederhídon gőzerővel építik a főtartókat; a paksi oldalon pedig zajlik a hídszerkezet tolása a Duna Aszfalt által kivitelezett nagyszabású hídépítő projektben – írja a Magyar Építők.

2023. 03. 28.

2023. 03. 28.

MEGHÍVÓ - DÍJÁTADÓ ÉS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Március 31-én, pénteken 14 órakor szeretetel várjuk Önöket a KÉP-SZÖVEG-PETŐFI cimű illusztrátori pályázat és a Petőfi 200 Videó- és fotópályázat díjátadó és kiállításmegnyitó ünnepségére.

2023. 03. 28.

2023. 03. 28.

ÁLDOZAT MINDENKI LEHET!

Áldozat mindenki lehet, de mit is jelent valójában a mindennapokban? Kit tekintünk áldozatnak, és ha már az, akkor milyen segítségre számíthat, hol, és kitől? Ezekre a kérdésekre ad választ többek között Pestiné Zélity Brigitta címzetes rendőr őrnagy. 

2023. 03. 28.

Kiskunhalas

2023. 03. 27.

Tavaszi aprók tánca Kiskunhalason

"Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom Minden madár társat választ, virágom, virágom" - szól a magyar népdal. A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület és a Fészekrakó Egyesület szervezte meg az aprók tánca rendezvényt március 25-én, a városi könyvtárban. Az esemény remek hangulatban zajlott le néptánccal, énekkel és népi játékokkal.

2023. 03. 27.

[ Kiskunhalas ]

2023. 03. 27.

Videók: Utazás tündérvilágba és tudósítás Petőfi Sándor esküvőjéről

Petőfi Sándor költő életét feldolgozó vetélkedőt szervezett a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikuma. A döntőre március 25-én került sor, amin díszvendégként dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke is megjelent. 

2023. 03. 27.

2023. 03. 27.

Petőfivel a virtuális valóságban: ezért is érdemes lesz Bács-Kiskunba látogatni

Virtuális sétát tehetünk a Pilvax kávéházban vagy elkaphatjuk a Nemzeti dal repkedő lapjait, de még a gyerekek is elmerülhetnek egy 360 fokos kifestőben. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának projektjében VR-szemüvegen keresztül ismerhetjük meg közelebbről a 200 éve született Petőfi Sándort. 

2023. 03. 27.

Design by WEBORIGO