Az Akasztói Horgászpark és Halascsárda halgazdaságának fő terméke az Akasztói Szikiponty, melyet közepes és nagyobb méretű sziki tavakban, ritka népesítés mellett nevelnek. Takarmányozásánál a nagy jelentőséggel bíró természetes táplálékra helyezik a hangsúlyt, amit gabonafélékkel egészítenek ki. Bár a megtermelt halmennyiség ezzel a természetközeli neveléssel csekélyebb, viszont az előállított hal minősége érezhetően jobb, amit 2016-ban az Aranyszalag Minőség tanúsító védjegy odaítélésével a Magyar Gasztronómiai Egyesület is elismert.
Az Akasztói Szikiponty 2020 óta az Európai Unióban oltalom alatt álló eredetmegjelölésű (OEM) termék.
Az alacsony zsír- és koleszterintartalom, a sok életfontosságú vitamin és ásványi anyag együttesen egy magas tápértékű halfélévé teszi az Akasztói Szikipontyot. További nagy előnye a pontyhúsnak, hogy magas az élettanilag fontos telítetlen zsírsavak aránya és a nagy értékű fehérje tartalma, illetve tartalmazza az ember számára szükséges valamennyi létfontosságú aminosavat, ráadásul könnyen emészthető, mivel alacsony a kötőszövet tartalma.
Az Akasztói Szikiponty védjegy a fogyasztó számára a következőket garantálja:
- akasztói és dunatetétleni halastavak, természetes élettér
- a halhús jó konzisztenciájú és zsírszegény
- minőségbiztosítás a halkímélő Akasztói Termelési Technológia alapján
Az egyedi hangulatú, tóparti Halascsárdában a szikipontyból készült halászlé mellett, az ínyencek számára a szintén helyiben nevelt kecsegéből és tokhalból készült különlegességek is kínálnak.
Forrás:
www.halascsarda.hu
www.facebook.com/Halascsarda
Dunavecse
2024. 03. 28.
2024. 03. 28.
[ Dunavecse ]
Foktő
2024. 03. 27.
2024. 03. 27.
[ Foktő ]
2024. 03. 21.
2024. 03. 21.
2024. 03. 20.
2024. 03. 20.
Kunpeszér
2024. 03. 19.
2024. 03. 19.
[ Kunpeszér ]
2024. 03. 18.
2024. 03. 18.