A VILÁG TOJÁSÁT KÉSZÍTETTE EL ZSIGÓNÉ KATI

megyei érték két folyó közt

A Kecskeméten élő tojáskirálynő Budapesten tartott sajtótájékoztatón mutatta be a stucctojásból készült Világunk Tojását, amelyen 100 minta található, melyek összességében és hűen mutatják be az emberiség életét, a nagy találmányoktól, vallási felekezetektől, a neves épületektől és a híres emberektől kezdve a szomorú és pusztító világjelenségekig.

 

Zsigóné Kati célja az volt a Világunk Tojásának elkészítésével, hogy legyen egyetlen olyan egyetemes alkotás a Földön, ami a világon élő minden emberhez szól, hatalmas tudásanyagot közvetítve rólunk, emberekről. A neves népi iparművész elmondta, hogy a ma élő és a jövő nemzedék, a Világunk Tojása által, elsajátíthatja más népek kultúráját és globálisan átláthatja az emberiség életét, a pozitív és negatív oldaláról egyaránt. A Világunk Tojása üzenete: „Segítsük egymást és féltőn óvjuk bolygónkat!”  További részleteket IDE kattintva olvashatnak. 

További híreink

2023. 06. 08.

Medárd

Az egyik legismertebb népi hiedelem szerint ha Medárd napján esik, akkor negyven napig esni fog. Jelentős mennyiségű csapadékra a következő napokban is számítani kell: a katasztrófavédelem a vármegyéből az átlagosnál jóval több riasztást kapott. 

2023. 06. 08.

Kelebia

2023. 06. 07.

250 millió forintot kap Kelebia külterületi utak építésére

Negyedmilliárd forint kormányzati támogatást kapott a déli határ menti település külterületi utak fejlesztésére – tudatta Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője.

2023. 06. 07.

[ Kelebia ]

Tiszakécske

2023. 06. 06.

Egyre több a gyermek: új főzőkonyhát kell építeni Tiszakécskén

Egy 600 adagos új főzőkonyhát és egy több mint 140 férőhelyes étkezőt építenek Tiszakécskén. Korábban nem volt elegendő férőhely a gyermekek étkeztetésére – a TOP Plusz forrásból finanszírozott projektnek köszönhetően ez most megoldódik. 

2023. 06. 06.

[ Tiszakécske ]

Kiskunhalas

2023. 06. 06.

Befogadó játszótér épül a Sóstónál – további fejlesztésekre is pályáznak

Többfunkciós játszótér épülhet hónapokon belül a kiskunhalasi Sóstónál. A hírt Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester jelentették be. A Szerencsejáték Zrt. támogatja a 60 millió forintos beruházást. Már az ország több pontján működnek hasonló befogadó játszóterek, ahol ép és fogyatékossággal élő gyermekek a közös játék élményén keresztül ismerhetik meg egymást.

2023. 06. 06.

[ Kiskunhalas ]

Bugac

2023. 06. 06.

Pásztorok és betyárok nyomában a Petőfi emlékév alkalmából

Hogyan éltek elődeink az egykori "Kecskeméti pusztákon" ?  Erre ad választ ez a néprajzi tárgyú séta.

2023. 06. 06.

[ Bugac ]

2023. 06. 05.

TOP Plusz: így vonzza a vállalkozásokat Tázlár

55 millió forint fejlesztési támogatást nyert el Tázlár önkormányzata a TOP Plusz programból. Az összeget egy új ipari terület kialakítására használják fel – az alacsony iparűzési adó mellett ezzel is ösztönözve a vállalkozásokat a betelepülésre. 

2023. 06. 05.

Design by WEBORIGO