A vadételek és a bor ünnepe Nemesnádudvaron 

Vármegyénk értékei két folyó közt szabadidő

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Nemesnádudvaron a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivált. Ennek keretében adta át Rideg László közgyűlési elnök a vármegye borainak, illetve feltörekvő borászának járó díjakat. 

„Bács-Kiskun területileg az ország csaknem tíz százalékát adja, ám ennél is jóval nagyobb mértékben veszi ki a részét a szőlő- és bortermelésből. A vármegye önkormányzata már több mint 20 éve támogatja a borászokat, ahol csak tudja, hiszen ez egy kiemelkedő ágazat” – mondta el Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke szombaton délelőtt Nemesnádudvaron, a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivál keretében tartott díjátadó ünnepségen. Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Vármegyei Bora 2023 kitüntető címet idén az alábbi borok nyerték el:

 

Fehér kategória: Gedeon Birtok, Izsák – Generosa 2022
Rozé kategória: DAMAX Kft., Lakitelek – Kékfrankos rosé 2022
Vörös kategória: Koch Borászat, Borota – Cabernet franc 2021
A Bács-Kiskun Vármegye Feltörekvő Borásza címet idén a hajósi Knehr István, a Knehr Pince tulajdonosa érdemelte ki. 

 

A győztes borokat maguk a borászok mutatták be a vármegyei önkormányzat pincéjében, a Bor Bagolyban, ahol az érdeklődők meg is kóstolhatták a nemes italokat.

 

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztivált Nemesnádudvaron, ahol tíz kóstolóponton várták a látogatókat vadételekkel és kiváló borokkal. Az eseményhez Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata is csatlakozott, és a „Mi napunk” keretében várta vendégeit a Bor Bagolyban, ahol Szőke András humorista töltötte be a főszakács szerepét, a szarvaspörkölt mellé pedig Sümegi Dragan borait kóstolhatták a vendégek.

 

Az érdeklődők a gasztronómiai élmények mellett akár a VR-szemüveget is kipróbálhatták Petőfi Sándor világában kalandozva vagy szelfizhettek Bács Apóval, a vármegyei egyik mesefigurájával.

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO