A kalocsai Kék Duna Vendéglő lett a Dél-alföldi régió legjobb étterme

A vendéglőt a vidéki Magyarország csúcs vendéglátóhelyei közé választották

Ha úgy tetszik, igazi nyári szenzáció, hogy miközben mindenki a vendéglátás nehézségeiről beszél, ebben a valóban kivételes, pandémiával sújtott helyzetben Bács-Kiskun megye, Kalocsa város egyik legismertebb, páratlan fekvésű étterme a vidéki Magyarország csúcs vendéglátóhelyei közé beválasztott, a Dél-alföldi régió legjobb éttermének nyilvánított kalocsai Kék Duna Vendéglő lett. A Hello Vidék adataira épített elismeréshez ezúton is gratulálunk a vendéglő tulajdonosának és üzemeltetőjének, Szávai Zsoltnak, Szávainé Ruszinkó Alexandrának és természetesen a mögöttük álló, kiváló csapatnak.

Ugyan még csak április végén nyithatták meg teraszaikat a vendéglátóhelyek, majd a járványhelyzet enyhülésével immár szabadon beülhetünk bármelyik étterembe, kávézóba, az érintett kör forgalma a 2019. év áprilisi adatokhoz képest 48 százalékkal csökkent.

Ebben a helyzetben különösen érdemes oda figyelni arra, hol, mennyi vendég fordul meg, mennyien gondolják úgy, hogy a minőségi vendéglátást, a gasztronómiai élményt az álaluk választott étteremben, vendéglátóhelyen élvezhetik a legjobban.

A hellovidek.hu és a KSH adatai szerinti ranglistát látva felkaptuk a fejünket, ugyanis a Hello Vidék értékelése szerint

A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓ LEGJOBB ÉTTERME A VIDÉKI MAGYARORSZÁG CSÚCS ÉTTERMEI KÖZÉ BEVÁLASZTOTT KALOCSAI KÉK-DUNA VENDÉGLŐ LETT.

Mivel számos, egymástól jelentősen eltérő toplista létezik itthon, sorra jelennek meg a komolyabb gasztrokalauzok és egyéb gasztronómiai kiadványok minősítései, a Helló Vidék is felcsapta a térképet és összeállította, hogy a saját toplistáját. Sorra vették Magyarország régióit és megnézték, hol, mely éttermek szerintünk a legjobbak. Lássuk hát a listát!

A vidéki Magyarország csúcséttermei

Dél-Alföld

  1. Kék Duna Étterem - Kalocsa
  2. Kisvendéglő a Hargitához - Békéscsaba
  3. Szeged Vendéglő - Szeged

Nyugat-Dunántúl

  1. Szegedi Halászcsárda - Győr
  2. Teri mama étterme - Hévíz
  3. Joe papa szalonja és steakháza

Közép-Dunántúl

  1. Bistro Sparhelt - Balatonfüred
  2. GUSTO13 Bistro & Finom - Veszprém
  3. Rózsakert étterem - Esztergom

Dél-Dunántúl

  1. Bagolyvár Étterem - Pécs
  2. Toscana étterem és kávézó - Szekszárd
  3. Öreg Halász Étterem - Siófok

Közép-Magyarország

  1. Maros Étterem - Nagymaros
  2. Rab Raby étterem - Szentendre
  3. Erzsébet Királynő Étterem - Gödöllő

Észak-Magyarország

  1. Végállomás bisztró és bor - Miskolc
  2. Bonchidai Csarda - Tokaj
  3. Macok bisztró és borozó - Eger

Észak-Alföld

  1. Paripa Csárda - Debrecen
  2. Chloe New Yorkban - Nyíregyháza
  3. Hedonista étterem - Nyíregyháza

Természetesen kíváncsiak voltunk, miként fogadta Szávai Zsolt és felesége, Szávainé Ruszinkó Alexandra, valamint a személyzet, hogy a tavalyi kamarai elismerés, „Bács-Kiskun Megye legjobb vendéglátója” cím után immár országos összehasonlításban is a régió - ami három megyét jelent-, a kalocsai Kék Duna Vendéglő szerepel a toplista első helyén.

Ma délelőtt éppen akkor értünk a Kék-Duna Vendéglőhöz, amikor az M1 stábja forgatott, Szávai Zsolt a közszolgálati televízió munkatársának nyilatkozott.

Az étterem tulajdonosa, egyben vezetője portálunknak elmondta:

„Csak ma reggel, akkor is a sajtó munkatársaitól értesültünk a hírről, ami természetesen örömmel tölt el bennünket. Ugyan nem számítottak ilyen elismerésre, ilyen előkelő helyre, de egy-egy ilyen visszajelzés akár a vendégtől, akár a szakmától további kitartást és lendületet ad a munkához, talán leginkább a vendéglátás sikerébe vetett hitünket erősíti.”

 – mondta Szávai Zsolt.

Hozzátette:

„Az elismerés természetesen nem csak nekem és családomnak, hanem annak a csapatnak szól, aki mindent meg tesz azért, hogy a legjobbat nyújtsuk a hozzánk betérőknek. Talán a legbeszédesebb, hogy ma is több nagyrendezvényünk, közte egy lakodalom lesz, és ez a család már évek óta minden familiáris és egyéb rendezvényét nálunk tartja, kitart mellettünk, ezzel is visszaigazolva, hogy az elvárásaiknak megfelelünk.

Most egy pillanatra megállunk, koccintunk egyet a csapat műszakban lévő tagjaival, és dolgozunk tovább. Ezt természetesen nem címekért, oklevelekért teszünk, hanem mert személy szerint én, a feleségem, és a velünk dolgozók a minőségi vendéglátásra, a vendég megelégedésére tettük fel a boldogulásunkat, az életünket.

Valljuk, hogy a hagyományos magyar ételek - amelyek mellett természetesen, de kisebb arányt képviselve a trendi, modern fogások is megjelennek - olyan vonzerőt képeznek, amelyek megtöltik a vendéglőnket. A mostani elismerés is azt mutatja, hogy talán jó úton járunk, nem tévedünk, ha a tradicionális magyar konyha remekei mellett tartunk ki, és egy-egy újdonság mellett a már ezen a téren elért színvonalat próbáljuk szinten tartani, amiről higgyék el: a legnehezebb, hogy a vendég mindig azt a minőséget kapja, amit már megszokott, megszeretett, és ami miatt felkeres bennünket.” – mondta a vendéglő vezetője.

Szávai Zsolt arra is kitért:

„1987-ben kerültem a Duna-partra, édesapja akkor vásárolta meg a Kék-Duna Vendéglőt. Édesapám 1994-ben mondta, hogy ez már neki sok, a vállalkozásai közül a vendéglátást már nem szeretné csinálni. Ebből adódóan akkor kezdődött, hogy az addigi tapasztalatokat kamatoztatva egyedül, illetve feleségemmel folytattam a családi vállalkozást, évről-évre újítva, bővítve, a környezetet is szépítve, ami még mindig nem érte el végső formáját.
A vendéglő elhelyezkedése páratlan, ezt a közvetlen Duna  melletti adottságot próbáljuk ötvözni a vendéglátás hagyományos szegmensével. Számos lakdalom, eljegyzés, keresztelő, minden egyéb családi és céges rendezvénynek helyet adunk, számunkra a legnagyobb elismerés, ha a vendég visszatér hozzánk és ismerősként köszönthetjük

- mondta Szávai Zsolt, a Dél-alföldi régió legjobb éttermének nyilvánított Kék-Duna Vendéglő tulajdonos vezetője.

További híreink

Fülöpjakab

2025. 04. 29.

Egészség és helyi gazdaság

Bács-Kiskunból Neked - Több évnyi elhivatott munka során lett igazi brand a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor biogombája. Bács- Kiskun egyedi klímája, két évtized szaktudása és az egyik legrejtélyesebb élőlény szerencsés együttműködésének köszönhetően.  

2025. 04. 29.

[ Fülöpjakab ]

Fülöpszállás

2025. 04. 25.

Legkésőbb 2026 elején elindulhat a személyszállítás a Budapest–Kelebia vasútvonalon

Műszaki oldalról megvan a realitása, hogy 2025 év végén vagy 2026 év elején elinduljon a személyszállítás a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszán – erősítette meg Pál László, a MÁV Zrt. BuBe projektjének igazgatója a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés mai ülésén Fülöpszálláson. A projekt műszaki kivitelezése a végéhez közelít, a vágányhálózat már elkészült, a központi forgalomirányító rendszer kiépítése pedig folyamatban van.

2025. 04. 25.

[ Fülöpszállás ]

2025. 04. 24.

VÉRADÁS

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2025. 04. 24.

Baja

2025. 04. 24.

AZ ÖKOTURISZTIKA ÜNNEPE GEMENCEN

Egész napos szezonnyitó rendezvénnyel várja május elsején a turistákat a Gemenc Zrt.

2025. 04. 24.

[ Baja ]

2025. 04. 24.

Mikrovállalkozása van? Ezzel befolyásolhatja a fejlesztéspolitikát - csak 15 percébe kerül  

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (KDMFÜ) a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával indította el azt a kutatást, amely a mikrovállalkozások helyzetét, szerepét és fejlesztési igényeit vizsgálja a Közép-Duna mente, a Balaton és a Tokaj Borvidék térségeiben.

2025. 04. 24.

2025. 04. 23.

Több mint hatmilliárd forintból újulnak meg iskolák Bács-Kiskunban

Szerdán ünnepélyes keretek között írták alá a kecskeméti Megyeházán azokat a támogatói szerződéseket, amelyek értelmében 20 köznevelési és két humán fejlesztési projekt valósulhat meg Bács-Kiskunban. A beruházások összértéke meghaladja a 6,5 milliárd forintot, és 26 települést érintenek.

2025. 04. 23.

Design by WEBORIGO