A fejlesztésekkel a szemléletünknek is változni kell

épülő Bács-Kiskun

A szemléletformálás is szerepet kapott ma délelőtt Soltvadkerten, ahol a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésének záróeseményét tartották.  Amint az elhangzott, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből megvalósult beruházás túlmutat a csapadékvíz elvezetésén.

 A cél a víz megtartása az adott településen.  A záróeseményt ma délelőtt tartották az Ifjúság utca végén található csapadékvíz átemelőnél. Font Sándor országgyűlési képviselő a beruházás jelentőségéről beszélt, majd Mátyus Zoltán a projekt műszaki ellenőre avatta be a részletekbe a jelenlévőket. Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere pedig a vármegyei fejlesztési törekvéseket hangsúlyozta.  
Mint elmondta, Bács-Kiskun vármegyében mintegy 6,5 milliárd forintot fordíthattak a települések a csapadékvíz elvezetésére, ami 225 km csatornahálózatot jelent.  A TOP forrásokat illetően Bács-Kiskunban közel nyolcszáz projekt valósult meg különböző területeket érintve. 

 

 

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO