A fejlesztésekkel a szemléletünknek is változni kell

épülő Bács-Kiskun

A szemléletformálás is szerepet kapott ma délelőtt Soltvadkerten, ahol a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésének záróeseményét tartották.  Amint az elhangzott, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből megvalósult beruházás túlmutat a csapadékvíz elvezetésén.

 A cél a víz megtartása az adott településen.  A záróeseményt ma délelőtt tartották az Ifjúság utca végén található csapadékvíz átemelőnél. Font Sándor országgyűlési képviselő a beruházás jelentőségéről beszélt, majd Mátyus Zoltán a projekt műszaki ellenőre avatta be a részletekbe a jelenlévőket. Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere pedig a vármegyei fejlesztési törekvéseket hangsúlyozta.  
Mint elmondta, Bács-Kiskun vármegyében mintegy 6,5 milliárd forintot fordíthattak a települések a csapadékvíz elvezetésére, ami 225 km csatornahálózatot jelent.  A TOP forrásokat illetően Bács-Kiskunban közel nyolcszáz projekt valósult meg különböző területeket érintve. 

 

 

További híreink

Csengőd

2024. 05. 10.

Minibölcsőde Csengődön: átadták az utolsó TOP-beruházást

Tizennégy családnak nyújt mindennapi segítséget az a minibölcsőde, amelyet Csengődön adtak át csütörtökön. Ez a beruházás volt az utolsó, amely a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, vagyis a TOP keretében valósult meg Bács-Kiskunban.

2024. 05. 10.

[ Csengőd ]

2024. 05. 09.

Tanácsülés

A Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács mai ülésén ismét elhangzott: gyors és átfogó cselekvésre van szükség a Homokhátság vízmegtartása, vízpótlása érdekében.

2024. 05. 09.

Nemesnádudvar

2024. 05. 08.

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron. 

2024. 05. 08.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 05. 08.

Mintaberuházás: új ipari csarnokot avattak Ballószögön

Néhány hónap alatt szinte a földből nőtt ki Ballószögön az az ipari csarnok, amely a települési önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség országos szinten is mintaértékű együttműködése nyomán valósult meg. A 800 négyzetméteres, zéró károsanyag kibocsátással működő csarnok átadójára kedden került sor Ballószögön.  

2024. 05. 08.

Kömpöc, Nemesnádudvar, 1+

2024. 05. 06.

A településfejlesztés aranykora

Az elmúlt években 117 milliárd forint fejlesztési támogatás hasznosult Bács-Kiskunban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának koordinálásával minden településre jutott pályázati forrás. 

2024. 05. 06.

[ Kömpöc , Nemesnádudvar , Szabadszállás ]

2024. 05. 06.

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.  A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn néhány héttel ezelőtt.

2024. 05. 06.

Design by WEBORIGO