70 MILLIÓ FORINT TÖBBLET TÁMOGATÁST KAPOTT FÉLEGYHÁZA A ZÖLD VÁROS PROJEKTHEZ

közügyek TOP-fejlesztések
Több mint 70 millió forint többlettámogatást kapott Kiskunfélegyháza az egész városközpontot megújító Zöld Város projekt megvalósítására

Több mint 70 millió forint többlettámogatást kapott Kiskunfélegyháza az egész városközpontot megújító Zöld Város projekt megvalósítására. Erről a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozott projektek támogatásának növelése kapcsán született döntés. Mint azt Csányi József polgármestertől megtudtuk, a többlettámogatást azért kapta meg Félegyháza, mert igazolni tudta, hogy a nagyszabású beruházás kivitelezése során előre nem látható, de feltétlenül szükséges plusz feladatok merültek fel. Ezeknek a váratlanul felmerült költségeit kénytelen volt a város saját forrásból pótolni. A mostani többlet támogatással jelentősen csökken a Zöld Város projektre fordított városi önerő. Csányi József azt is elmondta, hogy a pénzt nem fejlesztésekre, hanem a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére fordítja Kiskunfélegyháza.

Az elmúlt két évben türelemmel és szeretettel viselték a félegyháziak a Zöld Város projekt építési munkálatait, amelynek nyomán gyakorlatilag az egész főtér és a település főutcája, a Kossuth utca is új arculatot kapott, új térburkolatok, közvilágítás, közösségi és játszóterek, valamint növényzet fémjelzi a projektet. Ez utóbbi nagyságrendjét érzékelteti, hogy – méltóképpen a zöld város elnevezéshez – összesen mintegy félmillió növényt telepítettek, két hektáron évelő cserjéket ültettek, további két hektáron pedig gyepesítettek. Mindezen felül két látványos szökőkutat is kapott a város, a főtéren sétálók nagy örömére. A megvalósult fejlesztés nem csupán látványában emelte Félegyháza városképét a térség legszebb települései sorába, de méltó választ ad a 21. század és az egyre súlyosbodó klímaváltozás kihívásaira is.

Csányi József polgármester ezúton is a város köszönetét tolmácsolta a kormányzati döntéssel megítélt többlet forrást támogató megyei közgyűlésnek és Rideg László megyei elnöknek.

 

 

 

További híreink

2024. 04. 18.

Két vármegyei beruházás is településfejlesztési díjat kapott 

Jánoshalma önkormányzata Településfejlesztési Díjat, Ballószög önkormányzata és a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség pedig Településfejlesztési Különdíjat kapott szerdán Gödöllőn, A jövő települései konferencián. Mindkét díjazott beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából valósult meg. 

2024. 04. 18.

Nemesnádudvar

2024. 04. 17.

Értéket őriznek és mentenek

Ha valaki végigsétál Nemesnádudvar szemnek is tetszetős főutcáján, első látásra nem hiszi, hogy három évszázadnyi történelem veszi körül. Mint ahogyan sok környékbeli település esetében, itt is az 1700-as évek határozták meg Nádudvar jö­vőjét annak ellenére, hogy már a honfoglaló ma­gyarok 

2024. 04. 17.

[ Nemesnádudvar ]

Kecskemét

2024. 04. 16.

 Turisztikai kiállítás lesz Kecskeméten április 26-án!

Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást rendez hagyományteremtő szándékkal április 26-án, pénteken 10-18 óra között a Tourinform Iroda környékén (Kecskemét, Szabadság tér 5/A)  az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az Iroda üzemeltetője.

2024. 04. 16.

[ Kecskemét ]

Bátya

2024. 04. 15.

Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen - projektindítás

Bátya Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra „Épületenergetikai fejlesztések Bátya településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00041). A projekt keretében 73,76 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból két önkormányzati épület energetikai korszerűsítése valósul meg. 

2024. 04. 15.

[ Bátya ]

Császártöltés

2024. 04. 15.

Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen - projektindítás

Császártöltés Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér fejlesztés Császártöltésen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00026). A projekt keretében 235,50 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása.

2024. 04. 15.

[ Császártöltés ]

Balotaszállás

2024. 04. 15.

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson - projektindítás

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

2024. 04. 15.

[ Balotaszállás ]

Design by WEBORIGO