70 ÉVES SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPELTE IMREHEGY

közügyek TOP-fejlesztések
A 70 éves évforduló ünnepe, a falu szívének felújított játszótér átadásával kezdődött.

1952. január elsejétől vált önálló településsé Imrehegy község. Korábban Szentimrehegy tanyaközponttal, Kecel és Kiskunhalas egy-egy külterületi részeként éltek, a mai közigazgatásilag önállóvá vált település területén főként mezőgazdaságból élők. Az önállóvá válás rögös útjára lépve, hosszú évtizedek küzdelmei, összefogása, kemény munkája által, Imrehegy a mai képe egy teljesen közművesített, élhető települést tár elénk. Ami elértek, azt mind lépésről lépésre, évtizedről évtizedre a helyiek akarata és kitartása által sikerülhetett.
A 70 éves évforduló ünnepe, a falu szívének felújított játszótér átadásával kezdődött. A Magyar Falu Programnak köszönhetően új játékokat szerzett be a település, a régieket pedig felújították, így egy még komplexebb, barátságosabb és bővült játszótér fogadja az apróbb és nagyobbacska gyerkőcöket, akik vígan, egy csodás zöld környezetben, önfeledten élvezhetik a játékok örömét. A beruházás közel 6 millió forintból valósulhatott meg, ezzel megmentve és új életet lehelve a település egyetlen játszóterébe.
Az ünneplés további része a Szabadidőparkban folytatódott, ahol évfordulós hálaadó misét tartott Fekete Szabolcs plébános. Lavati Gabriella polgármester pedig a település kitüntetéseivel jutalmazta és ismerte el Imrehegy korábbi vezetőit, a településsel egyidős lakosait, és az önkormányzat kiváló dolgozóit. Az ünnepi Falunapra Imrehegy testvértelepülése, Kraszna delegációja is ellátogatott, felvonultak az önkéntes tűzoltók, gyermekprogramok, településtörténeti kiállítás, kézműves és helyi termék bemutató, és sok vidám, zenés program várta az ünnepelni vágyókat.

További híreink

Kiskunhalas

2023. 10. 03.

Vármegyei elismerés a Ganzair Kft-nek

Bács-Kiskun Vármegye Gazdaságért Díjban részesült a kiskunhalasi székhelyű Ganzair Kft. Gidai Olivér ügyvezető igazgató akadályoztatása miatt nem volt jelen a szeptemberi ünnepi közgyűlésen, így a mai napon vette át a kitüntetést Rideg László közgyűlési elnöktől. 

2023. 10. 03.

[ Kiskunhalas ]

Kunszállás

2023. 10. 03.

Sétáljon velünk! Kunszálláson folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során az egyesület tagtelepüléseire teszünk kirándulást. A település értékeit egy sétaútvonalon fedezzük fel egy kellemes szombati napon. 

2023. 10. 03.

[ Kunszállás ]

Kecskemét, Szentkirály

2023. 10. 01.

Bács-Kiskun tarolt a Nemzeti Vágtán

Néhány órája ért véget a Nemzeti Vágta abszolút vármegyei győzelemmel! Izgalmas küzdelemben diadalmaskodott Kecskemét lovasa, Tóth Tamara a 2023-as Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében, aki immáron négyszeres Vágta-bajnok, és ezzel ők vihették haza az ötmillió forintos fődíjat, a Herendi Hadik huszár szobrot, valamint a Vágta Vándordíját, az 1848-as huszárszablyát. A Kishuszár Vágtát a szentkirályi lovas, Rozs Anna Julianna nyerte meg Nárcisz nyergében, Hajdú Fanni felkészítésével. 

2023. 10. 01.

[ Kecskemét , Szentkirály ]

2023. 10. 01.

Kecskeméti fiatalok a legjobbak között

 A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyén Dániában

2023. 10. 01.

2023. 10. 01.

Ma van a Zene Világnapja

A Zene Világnapját is ünnepeljük október 1-jén. Bár nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy egész évben ünnep, hiszen a zene része az életünknek, minden napunknak. Hiszen tudjuk jól:  a zene az kell, hogy ne vesszünk el! 

2023. 10. 01.

Baja

2023. 10. 01.

Átadták a Bácskai Termék Díjakat

   Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Baján a Bácskai Napokat. A hagyományos termékünnep fénypontja idén is Bácskai Termék Díjak átadása volt a Bácska Kultúrpalotában. Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke adta át az oklevleket vármegyénk kiválóságait előállítóknak, termelőknek.        

2023. 10. 01.

[ Baja ]

Design by WEBORIGO