42 millióból újult meg a Vasvári Pál utcai háziorvosi rendelő

TOP-fejlesztések
A felújításnak köszönhetően az érintett felnőtt háziorvosi körzethez tartozó kb. 2.200 fő részesül jobb egészségügyi szolgáltatásban.

Az előző önkormányzati ciklusban Baja Város Önkormányzat, a TOP-4.1.1-16-BK1-2017-00001 azonosítószámú projektjének megvalósítására az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, 42 millió Ft vissza nem térítendő támogatás nyert.

A város egyik meghatározó beteglétszámmal rendelkező felnőtt praxisának helyet adó, Vasvári Pál utcai orvosi rendelő korszerűsítése valósulhatott meg: a 119 m2 hasznos alapterületű épület alaprajzi kialakítása megváltozott, belső falak kibontása, új válaszfalak építése történt. A lapostető vízszigetelésének felújítása, új bádogozás készítése, nyílászárók befalazása és újak nyitása, korszerű hőszigetelt ajtók-ablakok beépítésére is sor kerülhetett. A fűtési és ivóvíz-vezetékek, elektromos vezetékek és berendezések bontása és újbóli kiépítése, egységes új padló- és falburkolatok, glettelés, festés, mázolás is elengedhetetlen volt. Az épület akadálymentesítése, akadálymentes parkoló kijelölése is megtörtént.

Az elnyert támogatásból több, mint 4,3 millió Ft összegből sor kerülhetett eszközbeszerzésre is, így dr. Ábrahám György rendelője új bútorokkal, orvosi, informatikai eszközökkel, érintésmentes fertőtlenítő készülékekkel került felszerelésre. A korszerűsített rendelő vagyonvédelme érdekében riasztó- és megfigyelőrendszer került kiépítésre.

A felújításnak köszönhetően az érintett felnőtt háziorvosi körzethez tartozó kb. 2.200 fő részesül jobb egészségügyi szolgáltatásban.

Forrás: Bacskaiharsona.hu

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO