250 verselő vett részt a Petőfi szavalóversenyen Kecskeméten

Generációkon átívelő szavalóverseny Petőfi tiszteletére, Petőfi Sándor verseitől volt hangos március elsején a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínház.

 

 250 vármegyei résztvevőből 46-an jutottak be ugyanis a vármegyei önkormányzat és a kecskeméti színház szavalóversenyének döntőjére. Az utolsó, egész napos megmérettetésre 4 kategóriában, 46-an kaptak meghívást. A döntő legidősebb résztvevője 71, a legfiatalabb pedig 10 esztendős volt.

Az előválogató videós formában zajlott. A jelentkezők régió-szerte közel 40 vármegyei településről pályáztak. A döntőbe 4 kategóriában, 46 ember jutott. Érkeztek versenyzők többek között Kunszentmiklósról, Kiskunhalasról, Csávolyról, Fülöpjakabról, és Tázlárról is. A versenyen Hegedűs Zoltán és Fazakas Géza színművészek, valamint Tóth Kata dramaturg zsűrizett. A zsűri elnöke, Hegedűs Zoltán, Jászai Mari-díjas színművész kiemelte, nehéz helyzetben voltak, hiszen a többszáz jelentkező közül csupán a legjobbak jutottak a végső fordulóba. Hozzátette, nagy kihívás a jók közül a jobbakat kiválasztani.

A bicentenárium alkalmából számtalan programmal készült a vármegyei önkormányzat. Ehhez kapcsolódva hirdettük meg a Petőfi Sándor szavalóversenyt is, amelyre a legnagyobb örömünkre 250 nevezés érkezett - árulta el Gáspár Dávid, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának rendezvényszervezője.

Az ünnepélyes gálaműsoron az esemény résztvevőit Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója köszöntötte. A direktor elmondta, örömére szolgál, hogy a költészet tisztelete és szívbéli szeretete összeköti mind a verseny résztvevőit, mind a jelenlévőket, és nem is találhattak volna jobb alkalmat a Kamaraszínház újranyitására - hiszen január elsejétől egészen mostanáig zárva volt az épület.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők közös képet készítettek „a mi Petőfinkkel”, azaz Bánföldi Szilárd színművésszel. Helyezéstől függetlenül, minden döntőbe jutott versenyző Fi200 színházbérlettel lett gazdagabb.

Az alábbiakban közöljük a szavalóverseny eredményét, korcsoportokra bontva:

1. kategória

I.helyezett: Pölös Bálint (Ballószög)

II. helyezett: Csengő Bence (Csávoly)

III. helyezett: Nagy Dániel (Kecskemét)

Különdíj: Kószó Botond (Kecskemét)

2. kategória

I.helyezett: Kohi Jasmine (Kiskunhalas)

II. helyezett: Burján Botond (Fülöpjakab)

III. helyezett: Hegyi Hunor (Baja)

Különdíj: Bóna Benedek (Kalocsa), Nagy Emese (Kecskemét)

3. kategória

I.helyezett: Vincze Máté (Kalocsa)

II. helyezett: Puskás Gyula (Orgovány)

III. helyezett: Miklós Marcell Nimród (Baja)

4. kategória

I.helyezett: Molnárné Mihály Szilvia (Kiskőrös)

II. helyezett: F. Juhász Zoltán (Kiskunfélegyháza)

III. helyezett: Papp Attila Gyula (Ballószög)

Különdíj: Chlebik Jenőné (Kecskemét)

További híreink

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

2024. 02. 23.

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei kiszállásos véradási helyszíneit közöljük február 26. – március 3. között

2024. 02. 23.

Design by WEBORIGO