250 millió forintot nyert Kalocsa a perifériák fejlesztésére

önkormányzat klíma TOP-fejlesztések
„Szociális városrehabilitáció Kalocsán” program megvalósítására 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázata keretében

 

.A fejlesztés a város szegregált, többnyire a roma lakosság által lakott, perifériás városrész infrastrukturális fejlesztésére irányul. A pályázat részleteit dr. Filvig Géza polgármester, Sztojka István, Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő és Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője mutatták be sajtótájékoztató keretében.

A jó hírt dr. Filvig Géza polgármester erősítette meg: a város sikeresen szerepelt a "Leromlott városi területek rehabilitációja" című, az Európai Unió által támogatott pályázaton, és 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Kalocsa város szegregált, perifériás területének fejlesztésére. A pályázat keretében az önkormányzat tulajdonában lévő szociális bérlakásokat is felújítják.

Mint elhangzott, az európai uniós forrásból megvalósuló projekt részeként megújulnak az útburkolatok, megvalósul az ivóvíz táv - és gerincvezeték cseréje, illetve az úgynevezett rövid és hosszúoldalas vízbekötések cseréje is.

A fejlesztés tartalmazza a lakókörnyezet élhetőbbé és biztonságosabbá tételét, ami az illegális hulladéklerakások felszámolását, megakadályozását jelenti. A közbiztonság fokozása érdekében több helyszínen térfigyelő rendszert telepítenek.

Az önkormányzat a lakhatási körülmények javítása, az élhetőbb lakókörnyezet kialakítása érdekében öt szociális bérlakást korszerűsíttet a Malomszögi utcában. A Hősök útján a régi, rossz állapotban lévő Cigány Nemzetiségi Önkormányzat irodaépületének elbontását követően egy új közösségi ház épül, melynek az udvara is megszépül. A gyermekek számára részlegesen felújítják a Szőlők közei Sportcentrum területén lévő játszóteret.

A közbeszerzési eljárást még az idén elindítják, a tervek szerint 2022 első negyedévében megkezdődnek az építési munkálatok, hogy a projekt megvalósítása 2022. szeptember végére befejeződhessen .

Az infrastrukturális fejlesztések kiegészülnek a szegregátumban élő személyek komplex társadalmi felzárkóztatást célzó, ugyancsak a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnál lévő TOP, úgynevezett soft projekttel, melynek keretében többek között antidiszkriminációs célú társadalmi akciókat, hagyományőrző és közösségi programokat, illetve egészségnapokat szerveznek.

További híreink

Kiskunfélegyháza

2023. 06. 02.

Harminc éve alakult meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Ünnepi szentmisén emlékeztek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye megalapításának harmincadik évfordulójára a kiskunfélegyházi Szent István-templomban kedden. A jubileumi szentmisét – amelyen Szent István ereklyéinek átvitelének ünnepére is emlékeztek – Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet celebrálta.

2023. 06. 02.

[ Kiskunfélegyháza ]

2023. 06. 01.

Ez a négy település nyert újabb TOP Plusz támogatást Bács-Kiskunban

Kiskunfélegyháza, Tiszaalpár, Tiszakécske és Tázlár kap összesen 2,5 milliárd forint pályázati forrást a helyi gazdaság fejlesztésére. Mutatjuk, hogy milyen fejlesztések valósulnak meg ebből. 

2023. 06. 01.

Császártöltés

2023. 06. 01.

III. Sváb Ételek Fesztiválja

Egy szakácskönyv egész falvakat megmozgató fesztivál formájában kel életre immár harmadik alkalommal. A cél továbbra is az, hogy bemutassák a sváb ételek helyi variációit és a résztvevők kulturális értékeit, így több településről érkeznek Császártöltésre résztvevők. 

2023. 06. 01.

[ Császártöltés ]

Nemesnádudvar

2023. 06. 01.

Hétvégi kedvcsináló Nemesnádudvarra VIDEOVAL

Csak dőljenek hátra, hallgassák a hamisítatlan sváb zenét és képzeljék el, hogy máris Nemesnádudvaron vannak! De már csak kettőt kell aludni és irány a Vadgasztronap és Borfesztivál! Garantáltan fantasztikus hétvégének nézünk elébe! 

2023. 06. 01.

[ Nemesnádudvar ]

Szabadszállás

2023. 06. 01.

Egészséges Bács-Kiskunért Szabadszálláson is

Vármegyénk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód, a mozgás népszerűsítésére.  Ezúttal Szabadszállásra invitálunk mindenkint, tartsanak velünk a kilencedik Nyári Strázsa túrán!  

2023. 06. 01.

[ Szabadszállás ]

2023. 06. 01.

Gyémántvadászat

Visszacsatolás, dicsőség, tanulási folyamat, de ugyanúgy lehet egy település, egy megye fejlődési lépcsője is a Városmarketing Gyémánt Díj. Az elismerését kilencedik alkalommal lehet megküzdeniük a pályázóknak. Nem egymással, hanem saját magukkal.

2023. 06. 01.

Design by WEBORIGO