250 millió forintot nyert Kalocsa a perifériák fejlesztésére

közügyek zöld Bács-Kiskun TOP-fejlesztések
„Szociális városrehabilitáció Kalocsán” program megvalósítására 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázata keretében

 

.A fejlesztés a város szegregált, többnyire a roma lakosság által lakott, perifériás városrész infrastrukturális fejlesztésére irányul. A pályázat részleteit dr. Filvig Géza polgármester, Sztojka István, Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő és Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője mutatták be sajtótájékoztató keretében.

A jó hírt dr. Filvig Géza polgármester erősítette meg: a város sikeresen szerepelt a "Leromlott városi területek rehabilitációja" című, az Európai Unió által támogatott pályázaton, és 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Kalocsa város szegregált, perifériás területének fejlesztésére. A pályázat keretében az önkormányzat tulajdonában lévő szociális bérlakásokat is felújítják.

Mint elhangzott, az európai uniós forrásból megvalósuló projekt részeként megújulnak az útburkolatok, megvalósul az ivóvíz táv - és gerincvezeték cseréje, illetve az úgynevezett rövid és hosszúoldalas vízbekötések cseréje is.

A fejlesztés tartalmazza a lakókörnyezet élhetőbbé és biztonságosabbá tételét, ami az illegális hulladéklerakások felszámolását, megakadályozását jelenti. A közbiztonság fokozása érdekében több helyszínen térfigyelő rendszert telepítenek.

Az önkormányzat a lakhatási körülmények javítása, az élhetőbb lakókörnyezet kialakítása érdekében öt szociális bérlakást korszerűsíttet a Malomszögi utcában. A Hősök útján a régi, rossz állapotban lévő Cigány Nemzetiségi Önkormányzat irodaépületének elbontását követően egy új közösségi ház épül, melynek az udvara is megszépül. A gyermekek számára részlegesen felújítják a Szőlők közei Sportcentrum területén lévő játszóteret.

A közbeszerzési eljárást még az idén elindítják, a tervek szerint 2022 első negyedévében megkezdődnek az építési munkálatok, hogy a projekt megvalósítása 2022. szeptember végére befejeződhessen .

Az infrastrukturális fejlesztések kiegészülnek a szegregátumban élő személyek komplex társadalmi felzárkóztatást célzó, ugyancsak a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnál lévő TOP, úgynevezett soft projekttel, melynek keretében többek között antidiszkriminációs célú társadalmi akciókat, hagyományőrző és közösségi programokat, illetve egészségnapokat szerveznek.

További híreink

Tiszakécske

2024. 07. 26.

Csobbanjon Bács- Kiskunban sorozat

VIDEÓ - A Kerekdombi Termálfürdőt és annak különlegességeit is bemutatjuk.

2024. 07. 26.

[ Tiszakécske ]

Hajós

2024. 07. 24.

Értéktár sorozat: Hajósi Barokk Kastély - VIDEÓ

A vármegyei értéktár részét képező Hajósi Barokk Kastély művészettörténeti és kultúrtörténeti szempontból az Alföld egyik legjelentősebb épülete.

2024. 07. 24.

[ Hajós ]

2024. 07. 23.

Lomilottó, KerekKocka, bűnmegelőzés: újra lehet pályázni önkormányzati jógyakorlatokkal 

Folytatódik a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program, amelynek célja, hogy feltérképezze és ismertté tegye a települési jógyakorlatokat. A több minisztérium által is támogatott pályázat nyertesei pénzjutalomban is részesülnek. 

2024. 07. 23.

Lakitelek

2024. 07. 18.

Mártózzon meg a Tőserdőben - Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat

VIDEÓ - Tősfürdő mellett a Holt-Tiszában is megmártózhatunk. Sőt, a Lakitelekhez tartozó népszerű üdülőterület még ennél is többet kínál. 

2024. 07. 18.

[ Lakitelek ]

Érsekhalma

2024. 07. 17.

Épületenergetikai fejlesztés Érsekhalma településen - projektindítás

Érsekhalma Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergiai fejlesztés Érsekhalma településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00043). A projekt keretében 65,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból három központi épület energetikai fejlesztése valósul meg.

2024. 07. 17.

[ Érsekhalma ]

Kiskunfélegyháza

2024. 07. 17.

Csobbanjon Bács-Kiskunban sorozat II.

VIDEÓ - A Bács-Kiskun fürdőit és strandjait bemutató sorozatunk következő helyszíne a Félegyházi Termál Parkfürdő. 

2024. 07. 17.

[ Kiskunfélegyháza ]

Design by WEBORIGO