Egészségház felújítása

Projektazonosító:

TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00007

Kedvezményezett:

Tázlár Község Önkormányzata

Település:

Kecel

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

20 000 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége:

2017. 10. 04. - 2019. 04. 30.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja:  keretében fejlesztésre kerülő ingatlan a 6236 Tázlár, Dobó utca 3. szám alatti épület, amely otthont ad Tázlár felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi, a fogorvosi és védőnői szolgálatának. A fejlesztésben három egészségügyi szolgáltató és négy alapellátás érintett. Célja az egészségház infrastruktúrájának fejlesztése, valamint a rendelkezésre álló eszközállományának korszerűsítése a megelőző ellátások arányának és minőségének növelése érdekében. A beruházással az épület energetikai korszerűsítése, valamint napelemes rendszerrel történő kiépítése tervezett.

A projekt tartalmi elemei:  a régi épületrész szükséges, belső felújítása, burkolatok cseréje történik. A meglevő vizesblokkok áthelyezésre és felújításra kerülnek. A fűtésrendszer korszerűsítéseként radiátoros hőszelepes kiépítés tervezett. Megújuló energia hasznosításaként napelemes rendszer kerül felhelyezésre. A belső nyílászárókat szükség szerint cserélik, a kellő utómunkálatokat elvégzik. A szellőztető rendszer a meglevő kémények használatával kerül kiépítésre. Kötelezően megvalósítandó elemként tervezett az épület energiahatékonysági fejlesztése (födémszigeteléssel, külső hőszigeteléssel, majd nemes vakolat készítésével, külső nyílászárók cseréjével). Fűtési rendszer korszerűsítése történik oly módon, hogy tervek szerint a beruházást követően a vizsgált teljes épület legalább a Tanúsítási Kormányrendelet szerinti „DD – korszerűt megközelítő” kategóriába essen.

 Projektarányos akadálymentesítés megtörténik. A kötelezően megvalósítandó tájékoztatás és nyilvánossági elemek teljesítésre kerülnek a projekt során.

Hozzájárulás munkahelyteremtéshez: a fejlesztendő ellátásokban összesen 5 munkavállaló dolgozik (1 háziorvos, 1 körzeti ápoló, 1 fogorvos, 1 fogorvosi asszisztens, 1 védőnő), a fejlesztés során 2 rendelő, 1 védőnői tanácsadó és kapcsolódó helységei kerülnek felújításra, eszközbeszerzés kerül megvalósításra.

A fejlesztésben négy alapellátás érintett (fogorvos, védőnő, háziorvos, iskolaorvosA védőnő részére okos telefon kerül beszerzésre. Iskola-egészségügyi szolgálat fejlesztése része a projektnek. A projektben a fogorvos számára laptop kerül beszerzésre. A fogorvos, és védőnő esetében rendelői/tanácsadói és várótermi bútorzat beszerzése tervezett elhasználódás miatt.  A projektben alapellátás keretében végzendő szűrővizsgálatok elvégzését támogató eszközök beszerzése tervezett a projektben (Lang-tesztek, Kettesy féle tábla).

A projekt várható eredménye: A működési és fenntartási költségek csökkenése, valamint a környezetre ártalmas anyagok kibocsátáÁsnak mérséklése érhető el. Az ingatlanon megvalósítandó projektarányos akadálymentesítés révén a mozgásszervi és érzékszervi fogyatékossággal élők számára is szélesebb körben elérhetővé válik az ellátás.

A projektzáró sajtóközleményt ITT érheti el.

Filmajánló

chevron left
event card

Legújabb filmjeink

arrow
YouTube-csatornánk legújabb filmjei.

event card

Homokanimáció - sorozat

arrow
Lenyűgöző homokanimáció-sorozat, vármegyei történetekből. 

event card

Értéket adunk

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának térségi értékeket bemutató karácsonyi kisfilmje.

event card

Bács-Kiskun vármegyei klímaprogram

arrow

event card

Bács-Kiskun, a mi megyénk

arrow
Egy megye, mely színültig van ízzel, látnivalóval, élménnyel, igazi különlegességekkel és páratlan életérzéssel. 

event card

Borba zárt napfény

arrow
A kisfilm a borok világába kalauzolja el a nézőit, a vármegyei borászatok bemutatásával.

event card

Meseföld - Csonka torony

arrow
Csengőd település keletkezésének legendája elevenedik meg a mesében.

event card

Meseföld - Gólyacsősz

arrow
Hogy kerül gólya Izsák város településének címerébe? A Gólyacsősz ezt meséli el.

event card

No sugar- A hegyek közt

arrow
Különleges dalhoz, különleges klip dukál. Vajon mit üzen Petőfi korunk emberének? Erre kereste a választ az erdélyi No Sugar zenekar, amikor megzenésítette Petőfi: A hegyek közt c. versét.

event card

Petőfi örök

arrow
200 éve született Petőfi Sándor,  s ezalatt a jó néhány esztendő alatt bizony elég sok minden megváltozott. 

chevron right
Design by WEBORIGO