Csendes Ősz Idősek Otthonának bővítése a nappali ellátás, szociális étkeztetés biztosítása céljából

Csendes Ősz Idősek Otthonának bővítése a nappali ellátás, szociális étkeztetés biztosítása céljából

Projektazonosító:

TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00011

Kedvezményezett:

Kecel Város Önkormányzata

Település:

Kecel

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

206 980 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége:

2017. 07. 01. - 2022. 01. 31.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja: Kecelen a Csendes Ősz Idősek Otthonában problémát okoz, hogy a nappali ellátásban részesülők nem tudnak nemenként elkülönített helyiségben pihenni. A közösségi terek szűkössége korlátozza a foglalkoztatásokat. Az épület adottságai nem teszik lehetővé az igényeknek, életkori sajátosságoknak megfelelő ellátás biztosítását. Az ebédlő túl kicsi, csak több turnusban tudják lebonyolítani az étkeztetést. Az egyes csoportoknak igen rövid idő alatt kell az ételt elfogyasztani. Hosszú távú cél, hogy nemcsak jól képzett munkatársakkal, hanem külső szakemberek segítségét igénybe véve valósuljon meg a szakmai munka.

Projekt tartalma: A jelenlegi épületrészeknél akadálymentes bővítésre kerülne sor, amely magába foglalja a többfunkciós közösségi teret, a kiscsoportos foglalkozások színtereit, a pihenőszobákat, az alapszolgáltatási feladatok ellátását kiszolgáló irodákat. Az új épületben biztosítani lehet: - a nemenként elkülönített pihenőhelyiséget, - a nemenként elkülönített személyi tisztálkodást, - a szociális gondozók részére irodát, - a nappali ellátáshoz, programok lebonyolításához szükséges eszközök tárolását, - a közösségi együttléthez, szabadidős programok, előadások, tanácsadások lebonyolításához szükséges teret, - az étkeztetést. A fejlesztett/kialakított épület funkcióinak bemutatása. A bővítmény a bentlakásos intézmény és a konyha közé kerülne, mindkettő épülethez közvetlenül a célnak megfelelően csatlakoztatva. Az épületben helyezkedne el egy közösségi tér (amely egyben étterem) a hozzá csatlakozó vizesblokkal, a napközbeni ellátást igénybe vevők részére a napközbeni pihenésre kialakított szobái, az idősek napközbeni ellátásához kapcsolódó iroda. A tervek között szerepel egy helyiség a foglalkoztatásokhoz használt eszközök tárolására. Itt történne az idősek nappali ellátásában részesülők foglalkoztatása, részükre programok lebonyolítása, étkezése, valamint a szociális étkeztetést igénybe vevők helyben történő étkezésének biztosítása.

 A projekt várható eredménye: A társadalomba való rugalmasabb beilleszkedés lehetőségének megteremtése, az idősek célcsoportjánál az élhetőbb élet lehetőségének biztosítása.

HÍREK

PROJEKTINDÍTÁS

/2021.04.26/

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-15-BK1 azonosítószámú „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhívásra. A projekt keretében 206 982 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból, illetve Kecel Város Önkormányzata és a Csendes Ősz Idősek Otthona saját forrásából az idősek otthona épületének bővítése valósul meg.

A fejlesztés eredményeként az utcafronton lévő százéves, funkcióváltás miatt többször átépített, állagában sem megfelelő épület elbontásra kerül és a helyére egy korszerű, akadálymentes nappali ellátó és szociális étkező épület épül.

Az új épület bővítményben fog történni az idősek étkeztetése és a nappali ellátásban részesülők közösségi foglakozásainak megszervezése. Az új épületrész magába foglalja majd a közösségi együttléthez, szabadidős programok, előadások, tanácsadások lebonyolításához szükséges többfunkciós közösségi teret, a nemenként elkülönített pihenőszobákat, a személyi tisztálkodásra szolgáló helyiségeket, az alapszolgáltatási feladatok ellátását kiszolgáló irodákat és a programok lebonyolításához szükséges eszközök tárolására alkalmas helyiséget, valamint a portát.

A várható eredmény: A beruházás lehetővé teszi az igényeknek, életkori sajátosságoknak megfelelő, magasabb színvonalú ellátás biztosítását.

/2021.10.27/

Folyamatban vannak az idős otthon bővítési munkálatai. Látványos átalakulás figyelhető meg: az új épület falai már állnak, -jó ütemben halad a bővítés.

/2022.01.25/

PROJEKTZÁRÁS

Projektzáró Sajtóközlemény

TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00011 Csendes Ősz Idősek Otthonának bővítése a nappali ellátás, szociális étkeztetés ellátásának céljából

2022. január 25.

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-15-BK1 – Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című felhívásra. A 206,98 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a meglévő bentlakásos ellátást szolgáló Csendes Ősz Idősek Otthona egy új nappali ellátást biztosító szárnnyal bővült. A beruházáshoz az önkormányzat 46 millió forint önerőt, a Kecel Időseiért Közalapítvány pedig további 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Kecelen a Csendes Ősz Idősek Otthonában eddig problémát okozott, hogy a nappali ellátásban részesülők nem tudnak nemenként elkülönített helyiségben pihenni. A közösségi terek szűkössége korlátozta a foglalkoztatásokat. Az épület adottságai nem tették lehetővé az igényeknek, életkori sajátosságoknak megfelelő ellátás biztosítását. A korábban étkezőként, nappali ellátóként szolgáló utcai épület elbontásra került. A bentlakásos intézmény és a konyha közé új bővítményként épült fel a korunk igényeinek megfelelő, színvonalas ellátást biztosító épület-szárny.

Az új épületrészben többfunkciós közösségi teret alakítottak ki, amely az étkezés, a szabadidős programok, előadások, tanácsadások lebonyolításához biztosít teret.  Nemenként elkülönített pihenőhelyiségeket alakítottak ki, ahol a nemenkénti elkülönített tisztálkodásra is lehetőség van.  A szociális gondozók részére új iroda létesült, a portaszolgálat részére is külön helyiséget alakítottak ki.  A nappali ellátáshoz, programok lebonyolításához szükséges eszközök tárolására raktárhelyiséget alakítottak ki.

A projekt megvalósításának várható eredménye: A társadalomba való rugalmasabb beilleszkedés lehetőségének megteremtése, az idősek célcsoportjánál az élhetőbb élet lehetőségének biztosítása.

További információ: a www.kecel.hu

/2022.03.09/

ÜNNEPÉLYES ÁTADÓ ÜNNEPSÉG

A nappali ellátó és szociális étkező épület ünnepélyes átadó ünnepségére 2022. március 22-én kedden kerül sor.

Az ünnepségen beszédet mond Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, és Bányai Gábor országgyűlési képviselő is.

 

Filmajánló

chevron left
event card

Legújabb filmjeink

arrow
YouTube-csatornánk legújabb filmjei.

event card

Homokanimáció - sorozat

arrow
Lenyűgöző homokanimáció-sorozat, vármegyei történetekből. 

event card

Értéket adunk

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának térségi értékeket bemutató karácsonyi kisfilmje.

event card

Bács-Kiskun vármegyei klímaprogram

arrow

event card

Bács-Kiskun, a mi megyénk

arrow
Egy megye, mely színültig van ízzel, látnivalóval, élménnyel, igazi különlegességekkel és páratlan életérzéssel. 

event card

Borba zárt napfény

arrow
A kisfilm a borok világába kalauzolja el a nézőit, a vármegyei borászatok bemutatásával.

event card

Meseföld - Csonka torony

arrow
Csengőd település keletkezésének legendája elevenedik meg a mesében.

event card

Meseföld - Gólyacsősz

arrow
Hogy kerül gólya Izsák város településének címerébe? A Gólyacsősz ezt meséli el.

event card

No sugar- A hegyek közt

arrow
Különleges dalhoz, különleges klip dukál. Vajon mit üzen Petőfi korunk emberének? Erre kereste a választ az erdélyi No Sugar zenekar, amikor megzenésítette Petőfi: A hegyek közt c. versét.

event card

Petőfi örök

arrow
200 éve született Petőfi Sándor,  s ezalatt a jó néhány esztendő alatt bizony elég sok minden megváltozott. 

chevron right
Design by WEBORIGO