Bercsényi, Mikes, Rákóczi és Széchenyi utcák csapadékvíz elvezetése Bátya településen

Projektazonosító:

TOP-2.1.3-15-BK1-2016-00027

Kedvezményezett:

Bátya Község Önkormányzata

Település:

Bátya

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

60 000 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége:

2017. 05. 01. - 2019. 03. 15.

Státusz:

Lezárt

A projekt célja: Bátya község belterületén a meglévő csapadékvíz hálózat fejlesztése, új csapadékvíz gyűjtő- és elvezető hálózattal való kiegészítése.

A projekt szakmai-műszaki tartalma: A tervezett csapadékvíz csatorna ismertetése: A tervezett csapadékvíz csatorna vonalvezetése az alábbi utcákat érinti: Bercsényi utca: A Bercsényi utcában a szűk hely miatt felszíni vízelvezetést terveztünk, 2 m hosszú mederburkoló elemekkel, a meglévő árkok helyére. A kapubejárók alatti vízelvezetést KG-PVC csővel oldható meg. A kapubejárók betonból készülnek 10 cm vastagságban. Az utca csapadékvizének befogadója a 0194/4-b helyrajzi számú, mocsárművelési ágú terület. Mikes utca: A Mikes utcában a szűk helyi adottságok miatt felszíni vízelvezetést terveztünk egy oldali, 2 m hosszú mederburkoló elemekkel. A tervezett csatorna nyomvonala megegyezik a meglévő árkok nyomvonalával. A kapubejárók alatti vízelvezetést KG-PVC csővel tervezik megoldani. A kapubejárók betonból készülnek 10 cm vastagságban. Az utca csapadékvizének befogadója a Dugonics utcai meglévő árok. Rákóczi utca: A Rákóczi utcában a szűk hely miatt felszíni vízelvezetést tervezett egy oldali, 2 m hosszú mederburkoló elemekkel. A meglévő árkok helyére. A kapubejárók alatti vízelvezetést KG-PVC csővel oldják meg. A kapubejárók betonból készülnek 10 cm vastagságban. Az utca csapadékvizének befogadója a Wesselényi utcai meglévő árok Széchenyi utca: A Széchenyi utcában a helyi adottságok miatt felszín alatti nyomócsöves, illetve felszíni vízelvezetést tervezett kétoldali, földmedrű kivitelben, a meglévő árkok helyére. A kapubejárók alatti vízelvezetést KG-PVC csővel lesz megoldva. A kapubejárók betonból készülnek 10 cm vastagságban. Az utca csapadékvizének befogadója az utca végében lévő árok. A belterületen jelentkező fölös csapadékvizeket egyrészről a tervezett földmedrű csatornákba, másrészt a belterület határában lévő egykori agyaggödörbe lesznek bevezetve, ezzel mentesítve a belterületi ingatlanokat, létesítményeket a belvizek káros hatásai alól. A Bercsényi, Mikes és Rákóczi utcákban az utcák szűk adottságai miatt nem lehetséges a megfelelő földárok kiépítése, ezért itt mederburkoló elemek lesznek tervezve. Ennek ellenére a projekt a vizek helyben tartására törekszik. A vizek helyben tartása érdekben földmedrű csatorna is megvalósításra kerül, valamint a befogadó a meglévő agyaggödör.

A projekt várható eredménye: A fejlesztés eredményeként a helyek megszűnnek, a csatornahálózat összefüggő hálózatot alkot és képes lesz a település érintett részének vízelvezetését ellátni.

 

Filmajánló

chevron left
event card

Legújabb filmjeink

arrow
YouTube-csatornánk legújabb filmjei.

event card

Homokanimáció - sorozat

arrow
Lenyűgöző homokanimáció-sorozat, vármegyei történetekből. 

event card

Értéket adunk

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának térségi értékeket bemutató karácsonyi kisfilmje.

event card

Bács-Kiskun vármegyei klímaprogram

arrow

event card

Bács-Kiskun, a mi megyénk

arrow
Egy megye, mely színültig van ízzel, látnivalóval, élménnyel, igazi különlegességekkel és páratlan életérzéssel. 

event card

Borba zárt napfény

arrow
A kisfilm a borok világába kalauzolja el a nézőit, a vármegyei borászatok bemutatásával.

event card

Meseföld - Csonka torony

arrow
Csengőd település keletkezésének legendája elevenedik meg a mesében.

event card

Meseföld - Gólyacsősz

arrow
Hogy kerül gólya Izsák város településének címerébe? A Gólyacsősz ezt meséli el.

event card

No sugar- A hegyek közt

arrow
Különleges dalhoz, különleges klip dukál. Vajon mit üzen Petőfi korunk emberének? Erre kereste a választ az erdélyi No Sugar zenekar, amikor megzenésítette Petőfi: A hegyek közt c. versét.

event card

Petőfi örök

arrow
200 éve született Petőfi Sándor,  s ezalatt a jó néhány esztendő alatt bizony elég sok minden megváltozott. 

chevron right
Design by WEBORIGO