Bátmonostori konyha felújítása

Projektazonosító:

TOP-4.2.1-15-BK1-2016-00009

Kedvezményezett:

Bátmonostor Község Önkormányzata

Település:

Bátmonostor

Forrás:

ERFA

Program:

TOP

Támogatási arány:

100%

Támogatási összeg:

80 150 000 Ft

Megvalósítás kezdete és vége:

2017. 05. 01. - 2021. 11. 15.

Státusz:

Lezárt

/2019. december 15/

2019. július 31-én megtörtént a munkaterület átadás-átvétele a beruházás kivitelezőjével, így megkezdődhettek a munkálatok a településen, ahol egy meglévő önkormányzati épület felújításával, modern, korszerű konyhát hoznak létre. A projekttel várhatóan meg tudják teremteni a településen a társadalomba való rugalmasabb beilleszkedés lehetőségét. Cél továbbá a rászoruló személyek ellátása, szolgáltatásnyújtás biztosítása. Bátmonostor Község Önkormányzata folyamatosan érvényesíti az esélyegyenlőségi szempontokat az önkormányzat működését, fejlesztését meghatározó alapvető dokumentumaiban, az esélyegyenlőtlenséggel küzdő emberek előnyben részesítését az élet minden területén. Szerencsére a felújítási munkálatok a tervek szerint haladnak.

/2020. május 17./

A két étkezőrész összenyitásához a meglévő válaszfal, a régi konyhai berendezési tárgyak és a eltávolításra kerültek. A régi fali, és padlóburkolatok eltávolítása megkezdődött. Az összenyitás miatt új tartószerkezeti elemek beépítése folyamatban van.

Az épület nem csak belső de külső korszerűsítése is elkezdődhetett. Az épületrész homlokzati felújítása hőszigetelő rendszerrel kerül kialakításra. A meglévő, külső nyílászárókat korszerű, műanyag nyílászárókra cserélik. A lebontott trapézlemez fedés visszaépítése, szükség szerinti pótlása megkezdődött.

/2020. szeptember 19./

A település benyújtott többletköltség igénye pozitív elbírásálban részesült. Ennek köszönhetően a 70 millió forintos vissza nem térítendő támogatás mellé plusz 10 150 000 Ft támogatást nyertek. Így összesen 80.15 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeg áll rendelkezésükre.

/2021. január 14./

A felújítási munkálatok nagyjából a felénél tartanak. Az épület fűtéskorszerűsítése megkezdődött. A régi gázkazánt eltávolították. A konyha részben gépészeti (szellőző-elszívó) rendszer kerül kiépítésre. Az épületrész teljes belső elektromos hálózata felújításra kerül.

/2021. március 02./

Már nem sokat kell várni, hogy használatba vehető legyen a település új konyhája. A belső és külső átalakuláson áteső épület felújítási munkálatai a végéhez közelednek. Elhelyezésre kerültek az új padló és oldalfal burkolatok, a falak újra vakolása, festése megtörtént. Az új berendezési tárgyak elhelyezésével is lassan végeznek. Az akadálymentes parkolóhely is elkészült.

/2021.04.05/

Teljes átalakuláson esett át az önkormányzati épület, amely most már modern környezetben fogadja a település lakóit. A projekt keretében 400 adagos konyha és étkező és akadálymentes mellékhelyiség kialakítása is megvalósult. A projektnek köszönhetően a településen helyben megoldott a szociális étkeztetés, valamint a szociálisnál kisebb részarányban a közoktatásban étkezők étkeztetése (óvodai és iskolai étkeztetés kb. 22-25 fő).

Filmajánló

chevron left
event card

Legújabb filmjeink

arrow
YouTube-csatornánk legújabb filmjei.

event card

Homokanimáció - sorozat

arrow
Lenyűgöző homokanimáció-sorozat, vármegyei történetekből. 

event card

Értéket adunk

arrow
Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának térségi értékeket bemutató karácsonyi kisfilmje.

event card

Bács-Kiskun vármegyei klímaprogram

arrow

event card

Bács-Kiskun, a mi megyénk

arrow
Egy megye, mely színültig van ízzel, látnivalóval, élménnyel, igazi különlegességekkel és páratlan életérzéssel. 

event card

Borba zárt napfény

arrow
A kisfilm a borok világába kalauzolja el a nézőit, a vármegyei borászatok bemutatásával.

event card

Meseföld - Csonka torony

arrow
Csengőd település keletkezésének legendája elevenedik meg a mesében.

event card

Meseföld - Gólyacsősz

arrow
Hogy kerül gólya Izsák város településének címerébe? A Gólyacsősz ezt meséli el.

event card

No sugar- A hegyek közt

arrow
Különleges dalhoz, különleges klip dukál. Vajon mit üzen Petőfi korunk emberének? Erre kereste a választ az erdélyi No Sugar zenekar, amikor megzenésítette Petőfi: A hegyek közt c. versét.

event card

Petőfi örök

arrow
200 éve született Petőfi Sándor,  s ezalatt a jó néhány esztendő alatt bizony elég sok minden megváltozott. 

chevron right
Design by WEBORIGO