Bogojevic Etno ház

Titel: Etno kuća Bogojević

Bogojevic Etno ház

Titel: Etno kuća Bogojević

Tisza túra esetében:

Utolsó nap reggelén a Tisza kanyargó partján fejezzük be túránkat a titeli fennsík felé. Földrajzilag nem Bácska legmagasabb pontja, de ahogyan meredek falaival kiemelkedik a rónákból, úgy tűnik, mintha a Duna – Tisza torkolatát őrző hadvezérek szándékosan erődítménynek építették volna. A történelem folyamán azt, aki megszállta és megerősítette a fennsík védelmét, ostromló erő még sohasem győzte le. Titel külvárosában helyezzük el a lovakat, a fáradt túrázók pedig a Bogojević féle Etno házban tölthetik a megérdemelt pihenőjüket.

A fennsík lábánál, Bácska délkeleti csücskében, a Tisza jobb partján fekvő Titellel átellenben, a bánáti oldalon ömlik a Béga a Tiszába, pár kilométerre délre pedig a Tisza torkollik a Dunába. A település jelentős római kori és középkori leletekkel rendelkezik, valamint itt találhatóak a sajkás zászlóalj 18. századi épületei is. Titel közelében a Tisza parton strand és regatta kikötő várja a látogatókat.

 

Zentai csata emléktúra esetén:

Szeptember hetedikén a hadra kelt sereg lovassága lovaikkal ismerkedve a reggeli órákban egész délelőtt összeszoktató, formációs gyakorlatokat végez. A gyalogság megkapja beosztását a szekereikhez. Délután folyamán a lovasság Titel környékén portyázik, a gyalogság a málhát és a felszerelést rendezi. Este a Bogojević féle Etno ház udvarán a régi katonai hagyományokhoz híven ízletes sültek és jó borok mellett vigadozhatnak a túra résztvevői. A fennsík lábánál, Bácska délkeleti csücskében, a Tisza jobb partján fekvő Titellel átellenben, a bánáti oldalon ömlik a Bega a Tiszába, pár kilométerre, délre pedig a Tisza torkollik a Dunába. Gyönyörű a látványa. A település jelentős római kori és középkori leletekkel rendelkezik, valamint itt találhatóak a sajkás zászlóalj 18. századi épületei is. Titel közelében a Tisza parton strand és regatta kikötő várja a látogatókat.

 

Egyéb szolgáltatások:

  • fogatoztatás

Kapcsolat

Több Kevesebb chevron down

Hírek

chevron left
chevron right

Kapcsolódó eseményeink

Design by WEBORIGO