Bácskai Bivalyos Birtok - „Bivalyszafari” – a természet és az állatok gyógyító ereje

A Bácskai Bivalyos Birtok célja a falusi élet, a hagyományos gazdálkodási mód megismertetése, a lelki egyensúly visszabillentése érdekében a természet és az állatok gyógyító ereje által. 

Bácskai Bivalyos Birtok - „Bivalyszafari” – a természet és az állatok gyógyító ereje

A Bácskai Bivalyos Birtok célja a falusi élet, a hagyományos gazdálkodási mód megismertetése, a lelki egyensúly visszabillentése érdekében a természet és az állatok gyógyító ereje által. 

A Bácskai Bivalyos Birtok célja a falusi élet, a hagyományos gazdálkodási mód megismertetése, a lelki egyensúly visszabillentése érdekében a természet és az állatok gyógyító ereje által. A Birtok olyan tájgazdálkodásba kezdett 10 évvel ezelőtt, ami mára egy páratlan szépségű és természeti értékkel bíró tájat eredményezett a mezőgazdasági kultúrsivatagban.

A korosztályhoz igazított interaktív foglalkozás során a látogatók megismerkednek az őshonos háziállattartással, a fenntartható gazdálkodással és fejlődéssel, a környezet- és természetvédelemmel, az egészséges ételekkel. Kipróbálhatják az íjászkodást, a karikásostor csördítést, kürtölést, bivalyogolhatnak, valamint a bivalyszafarin és szénabála ugráló party-n vehetnek részt. Szelfi pontokon bivaly és racka szarvakkal felszerelkezve készíthetnek magukról és egymásról vicces fotókat.

A birtok részét képezi a katymári löszfal, ahová gyalogosan, kerékpárral vagy gépjárművel is eljuthatnak, hogy megtekintsék a tudományos jelentősége alapján országos szintű természetvédelmi oltalom alatt álló földtani képződményt, amely Felső-Bácska pleisztocén jégkori földtani viszonyainak megismerésére biztosít jó lehetőséget.

A program időjáráshoz kötötten gomba ismereti és gyűjtőtúrával is kiegészíthető. A programok zárásaként oklevéllel díjazzák a résztvevőket.

A Birtok bemutatása élő interaktív tevékenység, ahol a gazdák és az állatok bizalmi kapcsolata teremti meg az alapot arra, hogy a látogatók is interakcióba kerüljenek a kis és nagy állatokkal. Ez a kapcsolatteremtés a bivalyokkal, a bárányokkal, kecskékkel lélekemelő és építő jellegű, amely emlékezetes élményt ad.

Katymár az EuroVelo13 Vasfüggöny kerékpáros túraútvonal egyik állomása.

A program a Bácsalmási Turisztikai Iroda programjai között a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program (www.csodaszarvasprogram.hu) elfogadott programja.

A program időtartama min. 2óra. Célcsoportok: óvodások, általános iskolások, egyetemisták, családok és egyedülállók, művészek, alkotók, nyugdíjasok, klubok, egyesületek, munkaközösségek, cégek.

 

Kapcsolat

profile Bácskai Bivalyos Birtok, Szommer-Papp Noémi,

call+ 36 70 616-6245; +36 70 381-7004

emailapnoee@gmail.com

6455 Katymár Jovánovity utca 109

Több Kevesebb chevron down

Hírek

chevron left
chevron right

Kapcsolódó eseményeink

Design by WEBORIGO