TÖBB ÚJ BERUHÁZÁST IS ÁTADTAK PETŐFISZÁLLÁSON

közügyek TOP-fejlesztések
Petőfiszálláson augusztus 15-én, ünnepélyes keretek között adták át a felújított községházát, ...

Petőfiszálláson augusztus 15-én, ünnepélyes keretek között adták át a felújított községházát, a szépen kialakított dísztermet, valamint a nyugdíjasok klubhelyiségét. Az átadáskor Szász János polgármester elmondta, hogy a felújítások a helyiek összefogásával és a Magyar Falu Program 25 millió forintos támogatásával valósulhatott meg. A nemzeti színű szalagot Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és a polgármester vágta át, egy-egy szeletét ajándékozva a kivitelezőknek, segítőknek, és az ünnepségen résztvevőknek.

Szász János az átadó ünnepségen elmondta, hogy a hivatal a hetvenes években költözött jelenlegi helyére, Antalffy Antal földbirtokos egykori kastélyába. Az épület állaga az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan romlott. A képviselő-testület azonban úgy gondolta, hogy a hivatal felújítását csak az új óvoda megépítése és az iskola rendbetétele után kezdik el. A beruházás során korszerűsítették a fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat és a burkolatokat. Ugyanakkor a támogatási összegből a mai kornak megfelelő új informatikai rendszert és telefonközpontot is kialakítottak, amelyek még hatékonyabbá teszik a hivatali dolgozók munkáját.

A munkálatok idejére a polgármesteri hivatalt a szomszédos, egykori óvoda épületébe költöztették. Ezt az épületet már korábban felújították, mintegy tízmillió forint saját forrást fordítottak a fejlesztésre, amelynek során irodákat és egy dísztermet alakítottak ki, méltó helyet kínálva az esküvőknek, tárgyalásoknak és a képviselő-testületi üléseknek. Elkészült az idősek nappali klubja is az épület másik felében, ami szintén a település régi álma volt. Ezt a mintegy tízmillió forintos fejlesztést szintén pályázati forrásból valósította meg az önkormányzat. A szépkorúak már belakták a klubot, ahol számos foglalkozás várja őket a jövőben. Többek között megtanulhatják a számítógép kezelését és egyéb okos eszközök használatát, de lesz varró- és hímzőfoglalkozás, illetve az udvaron fedett kerthelyiség ad otthont egyéb rendezvényeiknek. A klubban egyelőre csak nappali ellátás lesz – tette hozzá a polgármester. Örömmel számolt be arról is, hogy folyamatosan emelkedik a település lakosságszáma.

Lezsák Sándor mondandójában azt emelte ki, hogy Petőfiszállás mindig ügyelt arra, hogy a lehetetlenben megtartsa a lehetségest, hogy azt bővítse és gyarapítsa, úgy, hogy minél több fiatal találjon otthont a településen. A térség országgyűlési képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy egy ilyen átadási ünnepséghez nem elegendő a nemzeti színű szalag és az éles olló. Ehhez kell a közösség igénye és nagyon sok ember munkája. A község ezúttal is bizonyította, hogy jó ügyek érdekében hajlandó az összefogásra, a közös munkára.

Petőfiszállás büszke lehet arra, hogy rangja van itt, a Duna–­Tisza közén, illetve arra is, hogy újabb és újabb fiatalok költöznek a községbe, ami azt jelenti, hogy jövője van Petőfiszállásnak – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

További híreink

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

2024. 04. 25.

Helyben döntenek a forrásokról

A tízezer főnél kisebb településeken a helyi önkormányzatok, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán, együttműködésén alapulnak a LEADER- zervezetek. 

2024. 04. 25.

Design by WEBORIGO