MA FOLYTATÓDOTT A POLGÁRMESTEREK SZAKMAI FÓRUMA

közügyek
Pénteken, április 22-én tovább folytatódott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Polgármesteri Szakmai Fórum Lajosmizsén

Pénteken, április 22-én tovább folytatódott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Polgármesteri Szakmai Fórum Lajosmizsén, melynek célja többek között, hogy a megye polgármesterei első kézből értesüljenek a településeket érintő aktualitásokról és a fejlesztési lehetőségekről. Az elhangzott előadások, szakmai értekezések a polgármesterek mindennapi munkáját segítik friss, naprakész információkkal. A bemutatott jó gyakorlatok feltérképezése által pedig a településvezetők új megoldásokat ismertek meg, melyeket felhasználva tovább fejleszthetik térségünket. A szakmai fórumon a településvezetők közössége is erősödött. A csapatépítő programoknak, a találkozásoknak, a tapasztalatcseréknek köszönhetően tovább erősödhet Bács-Kiskun megye is!

Sokak számára ismerős a megyei önkormányzat „Bács-Kiskun boldoggá tesz” mottója, hiszen az évek során ez a szlogen beépült a köztudatba. Valóban fontos, hogy térségünk lakosai boldogok legyenek, ezért a szakmai fórum keretében a polgármesterek a szeretet és a boldog település közötti kapcsolatról hallhattak előadást Varga Csaba, a Stratégiakutató Intézet Nonprofit Kft. elnökének jóvoltából. Megismerhettek egy minta programot – a Kristályvölgy Faluközösség Szeretetfalu programját. A Kristályvölgy Faluközösség nyolc település összefogásának köszönhetően Veszprém megyében, a devecseri és pápai kistérségben jött létre, hogy közös erővel többek között egészségfejlesztő, a családi életet erősítő, a születések számát növelő és önellátásra tanító programokat indítsanak. 
Fonyadt Róbert, a Zala megyei Milejszeg község polgármestere előadásában bemutatta 310 lakosú települését és ismertette az utóbbi évek fejlesztéseit. A polgármester beszélt Milejszeg közösségi életéről, rendezvényeikről, azok szervezésének módjáról. Többek között büszkén árulta el azt is, hogy – mivel a falu összes portáján található gyümölcsfa – Milejszeg néhány éve megkapta a Tündéri település címet. 
Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója az önkormányzatok és a KEFAG Zrt. kapcsolódási pontjairól tartott előadást. Az országosan ismert erdőgazdaság közel 60 ezer hektár állami erdőterületet kezel Bács-Kiskun megyében, 83 önkormányzattal van kapcsolatban. A jelenlévők megismerhették az erdőgazdaság munkáját és együttműködési lehetőségekről is hallhattak.
Dr. Veszelszki Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézet Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének tanszékvezetője, egyetemi docens a polgármesteri protokoll rejtelmeibe avatta be a résztvevőket. A jelenlévők tanácsot kaptak a mindennapi és a kevésbé mindennapi helyzetekre. Többek között hallottak a köszönési módokról, a helyes kézfogásról, és a megjelenés szabályairól. Szó esett a hivatalos e-mailek formai követelményeiről, valamint az online és a hagyományos értekezletek illemrendjéről.
Bőhm Kornél, a Magyar Public Relations Szövetség kommunikációs szakértője a márkaépítésről tartott érdekes előadást a jelenlévőknek. A szakértő szerint mindenkinek van személyes márkája, amiről megismerik. Építésének az eszköztára pedig rendkívül széles. A résztvevők erről az eszköztárról és a személyes márka építésének lehetőségeiről is hallhattak.
Kaszás Péter, a TeamGuide Menedzsment Tanácsadó Iroda Kft. alapítója, vezetéspszicholóiai szakértő a munkatársak ösztönzésének módszereiről beszélt előadásában. A jelenlévők olyan vezetői szemléletet és konkrét motivációs módszereket ismerhettek meg, amelyeket majd a gyakorlatban is tudnak alkalmazni.

További híreink

Szank

2024. 04. 30.

Többszörös jubileum Szankon

A tatárok elpusztították ős-Szankot, a települést a kunok népesítették be újra.

2024. 04. 30.

[ Szank ]

Kelebia

2024. 04. 26.

Vármegyei közgyűlés Kelebián: víziturisztikai fejlesztésre pályázik Bács-Kiskun

Az idén 100 esztendős Kelebián tartotta választások előtti utolsó ülését a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés. Az ülésen döntöttek többek között arról, hogy egy, a Duna-völgyi-főcsatornára tervezett vízitúra hálózat megvalósítására pályázik a vármegyei önkormányzat. 

2024. 04. 26.

[ Kelebia ]

Csikéria

2024. 04. 26.

Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése - projektindítás

Csikéria Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Szolgálati lakás épületenergetikai korszerűsítése” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00038). A projekt keretében 34,1 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a szolgálati lakás energetikai korszerűsítése valósul meg.

2024. 04. 26.

[ Csikéria ]

Érsekhalma, Nemesnádudvar, 1+

2024. 04. 25.

Fellendíti a turizmust a Sváb-sarokban épülő kerékpárút

Az Érsekhalmát, Nemesnádudvart és Sükösdöt összekötő szakasszal bővül tovább a vármegyei kerékpárút-hálózat. Egyedülálló aktívturisztikai attrakciót kínál majd, hogy kétkerékről akár vízre is szállhatnak a túrázók. 

2024. 04. 25.

[ Érsekhalma , Nemesnádudvar , Sükösd ]

Kecskemét

2024. 04. 25.

Rendőrségi nyílt nap

Nagyszabású nyílt napot tart ma a rendőrség Kecskemét szívében, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság előtti téren. 

2024. 04. 25.

[ Kecskemét ]

Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

Feledhazból Kiskunfélegyháza

A 250 éves Kiskunfélegyháza

2024. 04. 25.

[ Kiskunfélegyháza ]

Design by WEBORIGO