Indul a szezon! Még nem késő csatlakozni az újdonságokkal kecsegtető MyFarm-kertekhez.

két folyó közt

Idén már gomba és feldolgozott kézműves élelmiszerek is az asztalunkra kerülhetnek amellett, hogy a szezonális vegyszermentes zöldségeket is házhoz szállítják nekünk a MyFarm zöldségkosár-közösségekből. 

A MyFarm kosárhálózat közösségi kertjei Pest megyében és több vidéki kis-és nagyváros közelében működnek, így gyakorlatilag az ország felén csatlakozhatunk már egy közelünkbe eső ilyen gazdasághoz. A MyFarmerek - Ács, Harta, Szentmártonkáta, Hajdúhadház és Ópusztaszer – jelenleg szállítanak árut többek között Budapestre, Győrbe, Tatára, Kecskemétre, Szegedre, Debrecenbe, Egerbe, Dunaújvárosba, Szekszárdra és ezek környékére.

 

A közösségi mezőgazdálkodás itthon is egyre népszerűbb, hiszen széleskörűen elérhetővé vált ezáltal a biztos forrásból, békebeli ízeket idéző jó minőségű, szezonális és fenntartható módon előállított háztáji termék. A közösségi mezőgazdálkodás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gazda vállalja, hogy egész évben a kertjéhez csatlakozó közösség tagjainak termel, míg a vásárlók vállalják, hogy átalánydíjért cserébe átveszik a terményeket. Ez mindkét fél számára kiszámíthatóságot és hosszú távú elköteleződést jelent.
A MyFarmnál a hetente, kéthetente vagy havonta érkező szezonális, frissen termett és szedett zöldséggel, gyümölccsel, vagy most már akár extra tojással és kézműves termékekkel megrakott boxokat a közösség tagjai kényelmesen, az otthonukban, házhoz szállítva vehetik át, személyesen a gazdától.

 

A vegyes zöldségkosarak segítségével változatossá tehető a család étkezése, megbízható vitaminforrással akár a nyári, akár a téli szezon alatt.  

 


A nyári szezon hamarosan indul, még nem késő csatlakozni a közelünkben található egyik MyFarm kerthez, amelyek idén is várják új tagjaikat, számos meglepetéssel, kiegészítő szolgáltatással. Ugyanis a közösséghez csatlakozó tagok a szezon alatt receptekkel gazdagodhatnak, 0-24 órában követhetik a bekamerázott kertek életét, nyitott kert programon vehetnek részt családjukkal a nyár folyamán, idén június 10-én pedig online főzőshown is részt vehetnek Mautner Zsófi gasztroceleb vezetésével.

 

Elérhetőség: Matus Dóra
                     06202208085
                     dora@myfarmalapitvany.hu


Web: https://myfarmharta.com/

További híreink

Kecskemét

2023. 09. 22.

Az Aurin Leánykar sikere Görögországban

A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara a görögországi, Paraliaban zajló XI. Zene és tenger Nemzetközi Kórusfesztiválon egyneműkar kategóriában kiemelkedő teljesítményt nyújtva első helyezést ért el.

2023. 09. 22.

[ Kecskemét ]

2023. 09. 22.

Rajta a pecsét

Készülhetnek a bajai elkerülő út kiviteli tervei.

2023. 09. 22.

2023. 09. 21.

Vármegyei díjat kapott több civil szervezet

Az Év Bács-Kiskun Vármegyei Civil Szervezete díjat kapott  a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület, az Esélyt a Teljes Életre Közhasznú Egyesület, illetve az Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület. A díjat Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át szeptember 20-án, Kecskeméten.

2023. 09. 21.

Kiskőrös

2023. 09. 21.

Szüret a körforgalomban Kiskőrösön

Kiskőrösre érve Soltvadkert irányából, megszokott látvány legalább tíz éve, hogy szőlősorok díszítik a körforgalmi csomópontot. Annak idején Somogyi Zoltán őstermelő, a gazdakör és a város közéletének aktív önkéntese hozta a rezisztens szőlővesszőket. 

2023. 09. 21.

[ Kiskőrös ]

2023. 09. 19.

Kéz a kézben a kórházainkban

Egy év előkészítő- és szervezőmunka után megkezdi működését a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye "KÉZ A KÉZBEN" Kórházlelkészi Szolgálata - jelentették be a 2023. szeptember 15-én, Kecskeméten tartott nyitórendezvényen, ahogy a vármegyei önkormányzat képviseletében Vedelek Norbert és dr. Mák Kornél alelnökök is részt vettek. 

2023. 09. 19.

Kunszállás

2023. 09. 19.

Tanyamentés Kunszálláson

Az épített környezetükért tenni akaró helyiek, gyerekek, de irodalomprofesszor és építészhallgató is ugyanazért a célért érkezett Kunszállás határába júliusban: menteni a menthetőt. Az összefogás eredménye egy felejthetetlen nyár és egy megmentett tanya.

2023. 09. 19.

[ Kunszállás ]

Design by WEBORIGO