Igzán a "Mi napunk" lett Magyarország születésnapja

Vármegyénk értékei két folyó közt

Rendhagyónak mondható az idei államalapítási ünnep Bács-Kiskunban, hiszen az augusztus 20-i hétvégén két vármegyei program is gazdagította Magyarország születésnapját. 
19-én Szankon, a III. Kun Találkozó programjaiba kapcsolódott be Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a Mi napunk rendezvénysorozatával, nemzeti ünnepünkön pedig Kiskőrösön, a város kemencéjében sütötték meg a vármegye kenyerét. 


Mindkét településen gazdag kulturális és gasztronómiai élményekben sem szűkölködő programok várták a családokat, vendégeket. 
Szankon, dr. Bábel Balázs érsek szentelte meg a „Boldog lisztből” készült kenyeret, amit a kiskunmajsai Boldog Kenyér Pékségben sütött Vígh László pékmester. Szankon kötötték fel az emlékszalagokat is azon települések polgármesterei az emlékzászlóra, amelyet 2019-ben indítottunk útjára, szimbolizálva az összefogást, a vármegyében élők egységét, összetartozását. Idén 62 település adományozott búzát a vármegye kenyeréhez. A vándorzászlót Rideg László, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának elnöke adta át Varga Ferencné polgármester asszonynak., aki felkötötte Szank szalagját,  majd 20-án Kiskőrösre hozták tovább, ahol Domonyi László polgármester vette át, hogy egy évig méltón őrizze Petőfi szülővárosa a vándorzászlót. 
Kiskőrösön ünnepi szentmise, ökumenikus szertartás keretében áldották meg a vármegye kenyerét, és Kiskőrös város borait, melyek a Vass borászatból és a Szentpéteri Családi Pincészetből kerültek ki.
A város kemencéjében finomságok készültek, de a boldog lisztből, boldog palacsintát is sütöttek a szlovák asszonyok, és a német nemzetiségi önkormányzat tagjai, de volt vadkovász és kenyérbemutató is. 
Játékok, Meseföld-élménybusz, kiállítások, gyermekkoncert várta a közönséget úgy Szankon, mint Kiskőrösön. A Mi napunk volt, valóban!

Szekeres Kamilla Apollónia csodálatos énekével ajándékozta meg a                       A Boldog Kenyér Pékségből került ki a vármegye kenyere.  Víg László 
a nagyérdemű közönséget, Nagy Róza Kata koboz kíséretével.                               pékmester bemutatót is t artott a szép számú közönségnek. 
Háttérben a kiskőrösi Szent József katolikus énekkar, akik szolgálatukkal               
emelték az alkalom ünnepélyességét.  A karvezető Dobo Anita kántor.

További híreink

2024. 06. 11.

Járható út

Két újabb hidat adtak át,  M44 gyorsforgalmi út Kecskemát-Szentkirály szakaszán.

2024. 06. 11.

2024. 06. 10.

Nagy győzelmek, meglepő vereségek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun vármegyében a települések többségén megőrizték pozíciójukat a hivatalban lévő polgármesterek az önkormányzati választások során. Persze akadt jónéhány érdekes eredmény is.

2024. 06. 10.

2024. 06. 10.

Választás 2024- vármegyei közgyűlés

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a tegnapi vármegyei közgyűlési választás. A huszonhárom megszerezhető mandátum négy párt osztozott. 

2024. 06. 10.

2024. 06. 07.

Június 9. – a választás napja

2024. június 9-ére tűzte ki Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választását. A Nemzeti Választási Bizottság pedig ugyanerre a napra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását. A közös eljárásban megrendezésre kerülő választások napján reggel 6 és este 19 óra között lehet szavazni az érvényes személyi okmányok felmutatását és a névjegyzék aláírását követően.

2024. 06. 07.

2024. 06. 06.

Orbán Viktor a Tomori Pál-híd átadásán: Dél-Magyarország jelentősége felértékelődik

A Kalocsát Pakssal összekötő új híd egy összetett, átgondolt, hosszú távra szóló országfejlesztési, országépítési terv része - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tomori Pál-híd átadásán csütörtökön Kalocsán.

2024. 06. 06.

2024. 06. 06.

Erre vezet majd az M9-es Bács-Kiskunban: kezdődhet a tervezés

Aláírták az M9-es gyorsforgalmi út 51-es számú (Dusnok) és az 53-as számú (Tompa) főút közötti szakasz tervezésére szóló szerződést. Az új szakasz - tehermentesítve az M0-át - közvetlen kapcsolatot biztosít majd a Duna-Tisza köze és Dunántúl térségei között.  

2024. 06. 06.

Design by WEBORIGO