Igzán a "Mi napunk" lett Magyarország születésnapja

Vármegyénk értékei két folyó közt

Rendhagyónak mondható az idei államalapítási ünnep Bács-Kiskunban, hiszen az augusztus 20-i hétvégén két vármegyei program is gazdagította Magyarország születésnapját. 
19-én Szankon, a III. Kun Találkozó programjaiba kapcsolódott be Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a Mi napunk rendezvénysorozatával, nemzeti ünnepünkön pedig Kiskőrösön, a város kemencéjében sütötték meg a vármegye kenyerét. 


Mindkét településen gazdag kulturális és gasztronómiai élményekben sem szűkölködő programok várták a családokat, vendégeket. 
Szankon, dr. Bábel Balázs érsek szentelte meg a „Boldog lisztből” készült kenyeret, amit a kiskunmajsai Boldog Kenyér Pékségben sütött Vígh László pékmester. Szankon kötötték fel az emlékszalagokat is azon települések polgármesterei az emlékzászlóra, amelyet 2019-ben indítottunk útjára, szimbolizálva az összefogást, a vármegyében élők egységét, összetartozását. Idén 62 település adományozott búzát a vármegye kenyeréhez. A vándorzászlót Rideg László, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának elnöke adta át Varga Ferencné polgármester asszonynak., aki felkötötte Szank szalagját,  majd 20-án Kiskőrösre hozták tovább, ahol Domonyi László polgármester vette át, hogy egy évig méltón őrizze Petőfi szülővárosa a vándorzászlót. 
Kiskőrösön ünnepi szentmise, ökumenikus szertartás keretében áldották meg a vármegye kenyerét, és Kiskőrös város borait, melyek a Vass borászatból és a Szentpéteri Családi Pincészetből kerültek ki.
A város kemencéjében finomságok készültek, de a boldog lisztből, boldog palacsintát is sütöttek a szlovák asszonyok, és a német nemzetiségi önkormányzat tagjai, de volt vadkovász és kenyérbemutató is. 
Játékok, Meseföld-élménybusz, kiállítások, gyermekkoncert várta a közönséget úgy Szankon, mint Kiskőrösön. A Mi napunk volt, valóban!

Szekeres Kamilla Apollónia csodálatos énekével ajándékozta meg a                       A Boldog Kenyér Pékségből került ki a vármegye kenyere.  Víg László 
a nagyérdemű közönséget, Nagy Róza Kata koboz kíséretével.                               pékmester bemutatót is t artott a szép számú közönségnek. 
Háttérben a kiskőrösi Szent József katolikus énekkar, akik szolgálatukkal               
emelték az alkalom ünnepélyességét.  A karvezető Dobo Anita kántor.

További híreink

2024. 03. 04.

Évértékelő nem csak borászoknak

Év elején fontosnak tartom, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökeként megálljak egy pillanatra, számba vegyem a tavalyi év kihívásait, eredményeit, számot adjak az olvasóknak a 2023-ban elvégzett munkáról és a 2024-ben előttünk álló feladatokról - nyilatkozta Frittmann János.   

2024. 03. 04.

Kiskőrös

2024. 03. 01.

Százharminc diák verselt

Vármegyénk számos településéről érkeztek versmondók a kiskőrösi EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola) felhívására. Az országos hírű, szakmailag elismert intézmény korábbi igazgatója, néhai Szerencsés Terézia emlékére rendezett versmondó versenyre százharminc diák érkezett Bács-Kiskun több általános-, és középiskolájából, sőt egy óvodás produkciót is hallhatott a háromtagú zsűri. 

2024. 03. 01.

[ Kiskőrös ]

2024. 03. 01.

Az OVSZ vérdásra invitálja a lakosságot

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei következő kiszállásos véradási helyszíneit közöljük

2024. 03. 01.

Bugac, Bugacpusztaháza, 3+

2024. 02. 29.

Indul a 2024-es hajtányszezon

A menetrend szerinti hajtányjáratok mellett több településen is lesznek hajtányos napok.

2024. 02. 29.

[ Bugac , Bugacpusztaháza , Kecskemét , Kiskunmajsa , Szank ]

Kalocsa

2024. 02. 25.

Köszönet és hála a szolgálatért!

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

2024. 02. 25.

[ Kalocsa ]

Bácsbokod

2024. 02. 23.

A teljesség igénye nélkül

Bácsbokodon tartotta közgyűlését  Bács-Kiskun vármegye önkormányzata pénteken - négy igen jelentős, helyi identitást erősítő pályázat zárult le az elmúlt év végén.

2024. 02. 23.

[ Bácsbokod ]

Design by WEBORIGO