HONVÉDELMI SPORTKÖZPONT ÉPÜLHET BAJÁN

Az elsők között épülhet a hazafias és honvédelmi nevelésnek helyet adó sportközpont Baján.

A kormányzat célkitűzése, hogy a már meglévő lőterek vagy önkormányzati ingatlanok fejlesztésével az ország valamennyi járásában elérhetőek legyenek a honvédelmi ismeretek elsajátításának helyszínei.

Az intézkedéssel Magyarország Kormánya arra számít, hogy a mozgáskultúra fejlesztésével, valamint a rendszeres testmozgás lehetőségével erősödhet a fiatalok önvédelmi képessége, amely fontos támaszt jelenthet a jövő nemzedékeinek. Az ország első öt helyszíne, ahol központ épülhet Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár és Baja. A Honvédelmi Sportközpontok hasznos alapterülete kb. 700 m2, ez tartalmaz egy kb. 138 m2 nagyságú edzőtermet. A földszinten a 700 m2-hez hozzászámolunk pluszban kb. 760 m2 nagyságú lőterületet, így a földszinti hasznos alapterület összesen kb. 1.450 m2. Az emelet hasznos alapterülete kb. 162 m2, ez tartalmaz egy kb. 70 m2 nagyságú oktatótermet is. Az épülethez tartozik még megfelelő számú parkoló is. Tervezésük során az az organikus építészeti stílus is érvényesült, amelynek legjelentősebb hazai képviselője Makovecz Imre.

A bajai Honvédelmi Sportközpont, mely a Vaskúti út mellett épül majd, a városközponthoz közel, több mint 90 fő befogadására lesz alkalmas. Az építési engedélyezési tervek jóváhagyása illetve az engedélyezési eljárás van jelenleg folyamatban. Az alapkőletétel, valamint a kivitelezés elkezdése a munkaterület átadása után történhet, amely a Vállalkozói Szerződés szerint a kiviteli terv elkészülte után válik esedékessé. A kiválasztott helyszín közelében pályázatok útján a sportos területek kialakítására is sor kerül. Az út túloldalán a régi laktanya parancsnoki épülete fekszik, mely felújítás alatt van. A közelben a Bajai Bácska Férfi Kosárlabda Egyesület kosárlabda csarnok építésére TAO támogatást is nyert. – olvasható a zsigorobert.hu oldal tájékoztatásában.

Forrás: bacskaiharsona.hu

További híreink

2024. 04. 19.

Idén 65 esztendős a vármegyei kézilabda

Jeles év a 2024-es a vármegyei kézilabdás társadalom számára, hiszen a sportági szakszövetség ebben az évben ünnepli fennál­lásának hatvanötödik születés­napját.

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

A történeteink erősítenek bennünket

A jól működő közösségek javítják az életminőségünket.INTERJÚ MOISKÓ CSILLÁVAL, BÁCS-KISKUN VÁRMEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PROGRAMVEZETŐJÉVEL

2024. 04. 19.

Nemesnádudvar

2024. 04. 19.

Izgalmas találka a Bor Bagolyban

Nemesnádudvaron a vármegye önkormányzata által fenntartott Bor Bagoly présház , szeretettel várja a borkultúra iránt érdeklődőket.

2024. 04. 19.

[ Nemesnádudvar ]

2024. 04. 19.

Stratégiai jelentőségű az alkalmazkodás

A Homokhátság elsivatagosodása és vízpótlásának lehetősége évti­zedek óta foglalkoztatja a szak­embereket. A felszíni vizek és a földalatti vízkészletek pótlása több évtizedet felölelő feladat, amely az elkövetkező időszakban a mező­gazdaságot is az alkalmazkodásra készteti. A Duna-Tisza-közének régi vizes területeinek tudatos, művelhető területté alakítása, csatornázása és a klímaváltozás együttes hatása generációkon át befolyással lesz az itt élőkre.  

2024. 04. 19.

2024. 04. 19.

Vármegyei turizmus: több külföldi vendég

A koronavírus-járványt követően feléledő idegenforgalmi szektort vármegyei szinten is újabb kihívás elé állította az energiaárak emelkedése és az infláció. A  vendégek száma ennek ellenére nem csökkent 2023 első kilenc hónapjában.

2024. 04. 19.

Kunszentmiklós, Szabadszállás

2024. 04. 19.

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi programra hív a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kunszentmiklós-Bösztörpusztára a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából!

2024. 04. 19.

[ Kunszentmiklós , Szabadszállás ]

Design by WEBORIGO