

Az EU közelgő Farm to Fork Strategy a „Farmtól a villáig”-stratégiája (F2F) melynek célja, hogy a teljes élelmiszerláncot, a termeléstől a fogyasztásig, zöldebbé és fenntarthatóbbá tegye.
A Slow Food globális mozgalom célja, hogy megvédje mindenkinek az élelemhez való jogát, úgy, hogy az egyszerre legyen „jó” a termelők, a fogyasztók és a bolygó számára.
Mikor az ételre gondolunk, legyen szó a reggeli menüben lévő Cézár salátáról, vagy az étteremben elfogyasztott vacsoránkról, olyan egyértelműnek tűnik, hogy szinte bármikor bármilyen ételt/hozzávalót betudunk szerezni, sokszor bele sem gondolunk, milyen hosszadalmas procedúra, költséges és bonyolult logisztika szükséges mindehhez.
Szinte egyértelműnek tűnik, hogy a fenntarthatóan termesztett helyi ételek sokkal ízletesebbek, frissebbek, mivel még nem tettek meg velük nagy távolságot, táplálékminőségük magasabb.
Aki helyben vásárol, támogatja a helyi gazdákat, a piacokat és az élelmiszeripari kézműveseket és ezáltal segít a változatos helyi élelmiszer-rendszerek rugalmasságának megteremtésében, vagyis hozzájárul jobb életet megteremtéséhez.
A Marta Messa-val (Slow Food) készült interjút a Slow Food kezdeteiről, munkájáról a LIFE-fal, ezen a linken érheti el:
Forrás: lifepalyazatok.eu
2025. 05. 15.
2025. 05. 15.
Bácsalmás
2025. 05. 14.
2025. 05. 14.
[ Bácsalmás ]
Borota, Kecskemét
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
[ Borota , Kecskemét ]
2025. 05. 13.
2025. 05. 13.
Kunszentmiklós
2025. 05. 12.
2025. 05. 12.
[ Kunszentmiklós ]
2025. 05. 08.
2025. 05. 08.